Sport

2013.03.03. 20:57

Miskolci Jegesmedvék: Történelmi győzelem Dunaújvárosban!

A MOL Liga elődöntőjének második meccsét játszották vasárnap este Dunaújvárosban, és a Jegesmedvék fennállásuk óta először idegenben győzték le a Dab.Doclert.

A MOL Liga elődöntőjének második meccsét játszották vasárnap este Dunaújvárosban, és a Jegesmedvék fennállásuk óta először idegenben győzték le a Dab.Doclert.

A MOL Liga elődöntő szombati mérkőzésén megsérült Tyler Czuba, így ő nem tudta vállalni a játékot vasárnap. Az első harmad első felét leginkább mezőnyjáték jellemezte. Mindkét oldalon akadtak helyzetek, de Gyenes és Sevela is magabiztos volt. A 12. percben Smith ment el a jobb oldalon, és gyönyörű köténygólt lőtt Sevelának (0-1). Továbbra is a Jegesmedvék voltak a kezdeményezőbbek, gyorsan járatták a korongot, sokat ütköztek, nem hagyták kibontakozni a Dabot. Egy perccel a vége előtt emberelőnyben növelte előnyét a Miskolc: egy kipattanót Dubek oldalról vágott a kapuba (0-2).

Smith duplázott

A második harmad 6. percében emberelőnyben szépített a hazai csapat. A kapu előtt hatalmas kavarodás alakult ki, Gyenest is akadályozták, ám Azari bepasszírozott gólját ennek ellenére megadták (1-2). A 8. percben ismét emberelőnyben lőtt gólt a Dab, ezúttal Szappanos volt eredményes közelről (2-2). Gyorsan jött a válasz, ezúttal is előnyből: egy perc múlva Smith bombázott Sevela kapujába (2-3). A 15. percben Somogyi maradt a jégen egy ütközés után, a bírók mintegy fél percig nem is állították meg a játékot, majd végleg leküldték Láda Balázst. Az ötperces emberhátrányt a Jegesmedvék hősiesen kivédekezték. Sőt! A 17. percben Nagy Krisztián csípett el egy korongot a félpályánál, Sevela még nem ért vissza a helyére, a miskolci játékos egyből kapura tette a pakkot, de sajnos pár centit tévedett. Ebben a hosszú előnyben a Dabnak még helyzete sem volt.

Kegyelemdöfés Nagy Gergőtől

A harmadik harmad első fele óriási küzdelmet hozott. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de mindkét kapus remekül védett. A 14. percben növelte előnyét a Miskolc: Nagy Gergő elé került a korong, és a rájátszásra visszatért csatár bődületes nagy gólt lőtt (2-4). Stephan Lundh azonnal időt is kért. A Dab ezután mindent megpróbált, az utolsó szűk másfél percre még a kapust is lehozták, de végül nem találtak fogást a miskolci védelmen.

A Jegesmedvék történelmi tettek hajtottak végre, hiszen most sikerült először legyőzniük idegenben a Dabot, és hát mikor tennék ezt, ha nem a MOL Liga elődöntőjében, a magyar bajnoki döntőben. A Macik fantasztikus teljesítményt nyújtottak, Gyenes parádézott a kapuban, de igazából a vendégcsapat nem engedte, hogy a házigazda a saját játékát játssza. Ezzel az is eldőlt, hogy Miskolcon is két mérkőzés lesz, szerdán és csütörtökön.


Jegyzőkönyv

Dab.Docler - Miskolci Jegesmedvék 2-4 (0-2, 2-1, 0-1)

Dunaújvárosi Jégcsarnok 1800 néző. V: Kovács, Druga, Vas, Scensny  

Dab.Docler: Sevela – Lindgren, Somogyi, Strenk, Pavuk, Mihalik, Kiss D., Papp V., Hüffner, Nagy, Gröschl, Virág, Tőkési, Peterdi, Vaszjunyin, Chvatal, Galanisz, Sabados, Azari, Szappanos, Kiss Á., Kiss T. (k). Edző: Stephan Lundh.

Miskolci Jegesmedvék: Gyenes – Gőz, Szirányi, Popovics, Nagy K., Szilágyi, Láda, Saluga, Ritó, Tóth, Smith, Dubek, Hegyi, Cowan, Fodor, Atkinson, Miskolczi, Orosz, Rafaj, Nagy G., Budai K.(k). Edző: Tim Kehler.

Gól: Azari, Szappanos ill., Smith(2), Dubek, Nagy G.

Kiállítás: 12 perc illetve 13 perc (+20 perc Láda)

Stephan Lundh nem volt hajlandó nyilatkozni, szó nélkül egyből az öltözőbe ment.

Tim Kehler: - Kicsit változtattam a csapat felállásán a tegnapi meccshez képest, pár játékos más posztra került. Fantasztikus csapatteljesítményt nyújtottunk, Gyenes egészen kitűnő volt, de mindenkit dicséret illett. Nagy lépést tettünk előre.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!