Sport

2013.03.10. 11:08

Mindenki hozzátette a magáét

Nyíregyháza - Nagy szívvel és motiváltan játszott az NYKK, amely kapaszkodik a tabellán.

Nyíregyháza - Nagy szívvel és motiváltan játszott az NYKK, amely kapaszkodik a tabellán.Az alapszakaszban mindkét alkalommal hat pont döntött az aktuális hazai csapat javára a nyíregyházi és a soproni élvonalbeli férficsapat találkozóján. Az alsóházi középszakasz pénteki nyitányát jelentő mérkőzésen a vége előtt éppúgy 69–63 állt a bujtosi csarnok eredményjelző-tábláján, mint január 17-én, a két fél legutóbbi találkozójának lefújásakor, a vége „csak” öt pontos (74–69), de NYKK-siker lett.

– Valóban hasonló karakterű összecsapást vívtunk, mint legutóbb, azzal a különbséggel, hogy ezúttal egyszer sem csúszott ki a kezünkből az irányítás, és végig vezettünk – mondta a meccsen történtekről Ferenczi Tamás, a nyíregyháziak vezetőedzője. – A harmadik negyednek akadtak kritikus időszakai, amikor a mi zónavédekezésünkre ellenfelünk hasonló lépéssel reagált, és a hárompontos kísérleteket erőltettük, de a gát most sem akart átszakadni. Közben a Sopron a palánk alatti játékot erőltette, de ők sem bizonyultak eredményesnek, így az előnyünk megmaradt a végére. Örülök neki, hogy a fiúk nagy szívvel és motiváltan játszottak, mindenki hozzátette a magáét a sikerhez, ki csak két percnyi játékkal, mások egészen extra teljesítménnyel vagy éppen hasznos periódusokkal.

Nem érdemes számolgatni

És ugyan a középszakasz előtt a nyíregyháziak nagyon szerény rájátszásbeli reményekről beszéltek, a pénteki győzelemmel mintha résnyire kinyílt volna az ajtó. A hátralévő két hazai meccs olyan ellenfelekkel szemben (Pécs, Szeged) esedékes, amely csapatokat az alapszakaszban legyőzte a Ferenczi-legénység, az idegenbeli ellenfelek között pedig ott van a középszakaszra leginkább meggyengült Zalaegerszeg és a már kiesett Debrecen is. Márpedig összességében aratott öt győzelemmel…

– Ha kérhetem ennyire ne szaladjunk előre – vágott a gondolatmenetbe a tréner. – Mindig a következő feladatra koncentrálunk, és bár nyertünk pénteken, a sorsunk még mindig nincs a saját kezünkben. Sok függ tehát az ellenfelek eredményeitől is, mindenesetre mi továbbra is mindent megteszünk a minél több győzelem megszerzéséért.

Legközelebb szerdán, Zalaegerszegen nyílik erre esélye az NYKK-nak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!