Sport

2013.03.08. 18:53

Madaras Norbert ismét tagja a vízilabda-válogatottnak

Budapest, 2013. március 8., péntek (MTI) - Benedek Tibor, a férfi vízilabda-válogatott két hónapja hivatalban levő szövetségi kapitánya már a közeljövőben számít a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbertre a nemzeti csapatban.

Budapest, 2013. március 8., péntek (MTI) - Benedek Tibor, a férfi vízilabda-válogatott két hónapja hivatalban levő szövetségi kapitánya már a közeljövőben számít a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbertre a nemzeti csapatban.

A háromszoros ötkarikás aranyérmes pólósból lett szakvezető erről abban a pénteki nyilatkozatában beszélt, amelyet a válogatott hivatalos honlapjának (www.vlv.hu) adott. Eddigi tapasztalatairól szólva azt mondta, hogy a nemzeti együttesnél "a generációváltás láthatóan megtörtént". Benedek, akinek bemutatkozó világversenye a július-augusztusi barcelonai vb lesz, eddig 29 játékost hívott meg különböző kereteibe, de még további három játékossal is számol.

"Az eddig sérülése miatt távolmaradó Hárai Balázson kívül még két olyan játékos van, akinek a szereplésére számítok a közeljövőben, Madaras Norbi és Tóth Marci. Mindenki más, akire számítok az elkövetkező hónapokban, a világbajnokságig, benne volt az idei három felkészülési hét keretében" - jelezte a kapitány, aki a "tesztelési szakasz" után nagyjából 18 fővel kalkulál.

"A bő keret kialakult, több játékos kipróbálását nem tervezem, de természetesen a klubszezon még hosszú, ha olyan kiemelkedő teljesítményt látok akár a bajnokságban, akár a nemzetközi kupameccseken, akkor bárki számára nyitva áll az út." - tette hozzá.

A balkezes Madarasra külön kitérve Benedek úgy fogalmazott, hogy az olasz Recco erőssége csatlakozik a kerethez.

"Ő az elmúlt években az egyik leginkább meghatározó játékosa volt a magyar válogatottnak és szeretném, ha ez a jövőben is így maradna. Rengeteg ideje volt gondolkodni, és örülök, hogy végül úgy döntött, hogy teljes mellszélességgel, az elejétől kezdve vállalni tudja a munkát" - jelentette ki.

Tóth Mártonnal kapcsolatban arról beszélt, hogy folyamatosan figyeli a szintén Olaszországban légióskodó pólós teljesítményét.

"A képességei alapján mindenképpen megérdemli, hogy lehetőséget kapjon, aztán természetesen neki is bizonyítania kell. Az biztos, hogy külföldről valamivel nehezebb bekerülni a válogatottba" - mondta Benedek, aki kitért rá: alapvetően egy védekezésre koncentráló csapatot szeretne.

A válogatottnak március 24-én, vasárnap lesz a következő edzése a 27-én Olaszországban játszandó Világliga-meccs előtt, majd 30-án következik Kecskeméten, az orosz válogatott elleni Vl-mérkőzés. E két találkozó egyikét kell megnyernie az együttesnek ahhoz, hogy csoportgyőztes legyen és bejusson a Világliga június közepi Szuperdöntőjébe.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!