Sport

2013.03.09. 18:02

Legyőzhetetlen a várdai csapat

Nyírbátor - Labdarúgó NB III. Tisza-csoport, 14. forduló, szombati mérkőzések: a kisvárdaiak nyerték a nyírbátori rangadót, és az első öt helyezett közül csak az éllovas gazdagodott három ponttal.

Nyírbátor - Labdarúgó NB III. Tisza-csoport, 14. forduló, szombati mérkőzések: a kisvárdaiak nyerték a nyírbátori rangadót, és az első öt helyezett közül csak az éllovas gazdagodott három ponttal.Nyírbátor–Várda SE 1–2 (0–2)

Nyírbátor, 400 néző, v.: Vitkai.

Nyírbátor: Tóth Sz. – Hadházi, Tóth B. (Kristófi, 76.), Jeddi, Kóka R. (Sipos T., 22. perc), Ráti, Erdei Z., Puskás D., Pálvölgyi, Török I. (Lakatos L., 55.), Nagy D. Edző: Fogarasi Zoltán.

Várda SE: Petranics – Tóth Gy., Hegedűs T., Lakatos I., Fodor A., Oláh D., Iván A. (Bagin, 85.), Szkunzjak (Soós T., 74.), Kornutjak, Miskolczi, Farkas M. (Brankovics P., 70.). Edző: Révész Attila.

Igazi presztízsmérkőzést láthatott a szépszámú közönség. A vendégcsapat az első húsz percben hazai szempontból két elkerülhető gólt szerzett, ezután a bátoriak mindent megtettek az egyenlítés érdekében, de csak szépítésre futotta a rutinos látogatóik ellen. A hazaiak a parázs hangulatú mérkőzés második félidejében uralták a játékot, de az egyenlítést most sem sikerült a Várda ellen... Gól: Erdei Z. (11-esből, 56.), illetve Hegedűs T. (5.), Puskás D. (öngól, 16.). Jó: Puskás D., Jeddi, Sipos T., Ráti, illetve Petranics, Hegedűs T., Miskolczi. (Tudósító: Janovics János)

Fogarasi Zoltán: - Mentálisan sajnos nem voltunk a csúcson a mérkőzés elején, így megkaptuk a „szokásos” Várda elleni gólunkat, melyet követett egy újabb pontrúgás utáni találat, pedig ezekre a szituációkra készültünk. A második félidőben mutattuk meg az igazi arcunkat, de a hősiesen védekező várdaiak az idővel is nagyon jól taktikáztak, és az egyenlítés már nem sikerült. Úgy érzem, hogy az idei bajnok vert meg bennünket, amelyhez gratulálok neki.

Révész Attila: – Két jól felkészült csapat a helyezésének megfelelően vetette magát a küzdelembe, amelyből az érettebb csapat került ki győztesen.

Hajdúböszörmény–Szatmár Unió FC 1–2 (1–2)

Hajdúböszörmény, 200 néző, v.: Kátai.

Hajdúböszörmény: Sallai J. – Szeles Cs., Kiss A., Hortó (Sigér, 85.), Angyalos, Szabó M., Tóth T. (Éles B., 75.), Andorkó, Lovas M., Bogdanovics, Milovac. Edző: Papp Ferenc.

Szatmár Unió: Podolyák – Szűcs F., Bakos B., Rebegea, Márton J., Stef, Chioreanu, Gavrus (Homoki G., 61.), Costea, Tóth T. (Robas, 87.), Oprea (Matei, 77.). Edző: Virovecz Pál.

Az első félóra a vendégcsapatnak maga volt a beteljesült álom, aztán kapott egy balszerencsés gólt az Unió, és a második játékrészben pokoli nyomást kellett átvészelni, de hatalmas szívvel, roppant lelkesen játszott a csapat, és ez meghozta az annyira óhajtott sikert. Döntő momentum volt, hogy a bivalyerős szerb nehéztüzérséget román-magyar kooperációval sikerült hatástalanítani. Gól: Bogdanovics (35.), illetve Gavrus (19.), Oprea (28.). Kiállítva: Kiss A. (a gólhelyzetben kitörő Costeát felvágásáért, 92.). Jó: Szeles Cs., Bogdanovics, illetve Podolyák, Szűcs F., Bakos B., Rebegea, Costea, Tóth T. (Tudósító: Papp Attila)

Papp Ferenc: – Nem nyilatkozom.

Virovecz Pál: – Taktikusan, jól játszottunk, megérdemelt nyertünk remek ellenfelünk otthonában, de azt is látjuk, hogy van még amiben javulnunk kell. Köszönjük a korrekt játékvezetést.

Debreceni EAC–Ibrány 1–0 (1–0)

Debrecen, 100 néző, v.: Szabó I.

DEAC: Oláh D. – Tóth Z., Kereki M. (Balogh Zs., 30.), Hegyesi, Takács Á., Csák, Vas D. (Marján, 81.), Lengyel I., Bukai, Buza, Patalenszki (Klein, 89.). Edző: Sáfár László.

Ibrány: Tóth N. – Kovács N., Kántor Zs., Papp Á. (Reinaldo, 59.), Vasas T., Hruska, Adriano (Novák Zs., 84.), Kovács I., Kléninger (Kató Gy., 74.), Varga A., Kató I. Edző: Kovács János.

A hazai csapat az első félidőben megszerzett vezetőgólja után tíz emberrel őrizte a kapuját, és hiába játszott mezőnyfölényben az Ibrány, mindez csak lehetőségekben mutatkozott meg, gólokban nem. Gól: Hegyesi (33.). Jó: Patalenszki, Lengyel I., Hegyesi, illetve Kovács N., Kléninger, Varga A.

Sáfár László: – Jól megszervezett védekezéssel, az ellenfél számára kellemetlen célfutballal, úgy érzem, megérdemelten szereztük meg a három pontot.

Kovács János: – Nem ilyen rajtra számítottam, biztos voltam a pontszerzésben, de óriási hibánkat megbüntette az ellenfél, utána pedig a betömörülő védelemmel szemben nem tudtunk mit kezdeni.

Cigánd–Tiszakanyár 1–1 (0–1)

Cigánd, 300 néző, v.: Besnyő.

Cigánd: Sánta T. – Pop, Deme A., Tempfli, Gnandt-Német, Tudja (Boldog, 67.), Baksa Z., Roszel, Vicickó (Módis, a szünetben), Ludescher, Varga Z. Edző: Kocsis János.

Tiszakanyár: Szobonya G. – Hokk Á., Dolhai, ifj. Koskovits Gy., Gergely B., Pócsi, Phrakonkham, Balogh P. (Csombók Z., 53.), Deák T., Balázsi P., Haburcsák K. (Illés A., 90.). Edző: Koskovits György.

Jobbára mezőnyjátékkal teltek a percek, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, és a játék kiegyensúlyozottságát igazolta, hogy ezekből egyet-egyet sikerült kihasználniuk a feleknek. Összességében igazságos eredmény született. Gól: Gnandt-Német (67.), illetve Haburcsák K. (5.). Jó: Ludescher, Gnandt-Német, Deme A., illetve Szobonya G., Gergely B., Balázsi P., Haburcsák K., Phrakonkham.

Kocsis János: – Hiába volt nyomasztó a mezőnyfölényünk, a kapu előtt határozatlannak bizonyultunk, ennek tudható be a pontok elvesztése.

Háda Tivadar, tiszakanyári egyesületi elnök: – Egész télen azért dolgoztunk, hogy ilyen meccseket tudjunk játszani, remélhetőleg tovább tudunk fejlődni, és akkor még ettől is jobb eredményt fogunk elérni.

További eredmény: Tiszaújváros–Létavértes 0–2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!