Sport

2013.03.02. 22:24

Jegesmedvék: Tizenkét perc rémálom

A Miskolci Jegesmedvék megkezdték mérkőzéssorozatukat a Dunaújvárossal a MOL Liga elődöntőjében.

A Miskolci Jegesmedvék megkezdték mérkőzéssorozatukat a Dunaújvárossal a MOL Liga elődöntőjében.A miskolci szurkolók ezúttal is kitettek magukért, hiszen több busznyi fanatikus kísérte el kedvenceit Dunaújvárosba, és olyan vehemenciával, hangerővel buzdították a Jegesmedvéket, hogy azok igazán otthon érezhették magukat. Nagyon rosszul kezdődött a mérkőzés a Jegesmedvék szempontjából, hiszen 46 másodperc elteltével Kiss Ákos közelről talált a miskolci kapuba (1-0).

Az 5. percben egy kontrából növelte előnyét a hazai csapat: Kiss Ákos lövését először védte Budai, másodjára viszont már betalált a csatár (2-0). A 7. percben újabb gólt ért el a Dab: Galanisz szép cselek után lőtt a hálóba (3-0). Tim Kehler, a Macik edzője azonnal időt kért, hogy rendezni tudják a sorokat. A rémálom folytatódott: a 13. percben – emberhátrányban – Mihalik lépett ki egy megszerzett koronggal, és fonákkal mattolta Budait (4-0). A gól után a miskolci kapuba Gyenes állt be. A 16. percben szépítettek a Macik: emberelőnyben Saluga lövése talált utat a kapuba (4-1).

Fölényben a Jegesmedvék

A második harmadot a Jegesmedvék kezdtek jobban, több helyzetet is kialakítottak, de Sevela mindig védeni tudott. Fölényben játszott a Miskolc és ez a 9. percben gólt is eredményezett: egy jó centerezés után Saluga lőtt közelről Sevela kapujába (4-2). A 11. percben gólt lőttek a Jegesmedvék, ám azt a bírók – videózás, a tévéfelvétel megnézése után – mégsem adták meg. A miskolciak hatalmas formajavuláson estek át, irányították a játékot, a Dabnak helyzete sem volt. A 16. percben Nagy R. tette középre a korongot a kék vonal közeléből, és a pakk a kapu előtt „birkózó” játékosok között valahogy eljutott a jobb sarokba (5-2).

A harmadik harmad 6. percben, emberelőnyben lőtt újabb gólt a hazai csapat: Szappanos lövése akadt meg a sarokban (6-2). A 17. percben ismét előnyben volt eredményes a hazai csapat, Kiss Á. meglőtte mai harmadik gólját (7-2).

A MOL Liga elődöntő első mérkőzése az első 12 perc rémálomszerű eseményei után eldőlt, és hiába játszott jól ezután a Miskolc – különösen a második harmadban – a nagy hátrányt már nem tudták behozni.


Jegyzőkönyv

Dab.Docler - Miskolci Jegesmedvék 7-2 (4-1, 1-1, 2-0)

Dunaújvárosi Jégcsarnok 1800 néző, V: Kincses, Varjú, Abonyi, Soós 

Dab.Docler: Sevela – Lindgren, Somogyi, Strenk, Pavuk, Mihalik, Kiss D., Papp V., Hüffner, Nagy, Gröschl, Virág, Tőkési, Peterdi, Vaszjunyin, Chvatal, Galanisz, Sabados, Azari, Szappanos, Kiss Á., Kiss T. (k). Edző: Stephan Lundh.

Miskolci Jegesmedvék: Budai K. – Gőz, Szirányi, Popovics, Nagy K., Szilágyi, Láda, Saluga, Ritó, Tóth, Smith, Dubek, Hegyi, Cowan, Fodor, Atkinson, Czuba, Miskolczi, Orosz, Rafaj, Nagy G., Gyenes (k). Edző: Tim Kehler.

Gól: Kiss Á.(3), Galanisz, Mihalik, Nagy, Szappanos ill., Saluga(2),

Kiállítás: 14 perc (+10 perc fegyelmi Azari) illetve 10 perc

Stephan Lundh: - Kitűnően kezdtük a mérkőzést, a második harmadban viszont nagyon ránk jött a Miskolc. Ez csak az első lépés volt a döntő felé vezető úton, holnap egy nagyon kemény meccs vár ránk.

Tim Kehler: - Nagyon csalódott vagyok, nem gondoltam, hogy ilyen rosszul is kezdhetünk, hiszen az első 12 percben 4 gólt kaptunk. A második harmadban már azt játszottuk, amit kellene és tudunk. A gólarány erősen túlzó, játékban nem volt ekkora különbség a két csapat között. A holnapi mérkőzés nagyon fontos lesz, most már arra készülünk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!