Sport

2013.03.22. 13:52

Bundabotrány - Jogerősen is elutasították Aczél Zoltán munkaügyi keresetét

Budapest/Szombathely, 2013. március 22., péntek (MTI) - Másodfokon is elvesztette a nemzetközi bundabotrány egyik magyarországi érintettje, Aczél Zoltán korábbi klubjával, a Szombathelyi Haladással szemben indított munkaügyi pert, amellyel az egyesület rendkívüli felmondását támadta meg.

Budapest/Szombathely, 2013. március 22., péntek (MTI) - Másodfokon is elvesztette a nemzetközi bundabotrány egyik magyarországi érintettje, Aczél Zoltán korábbi klubjával, a Szombathelyi Haladással szemben indított munkaügyi pert, amellyel az egyesület rendkívüli felmondását támadta meg.A vaol.hu csütörtöki beszámolója szerint a Szombathelyi Munkaügyi Bíróság tavaly októberben hozott ítéletében megalapozottnak találta a labdarúgó kft. tulajdonosi taggyűlésének határozatát a rendkívüli felmondásról. Aczél fellebbezett, ám a másodfokon eljáró Szombathelyi Törvényszék Hoós Tibor vezette háromtagú bírói tanácsa helybenhagyta az elsőfokú határozatot.

Az indoklás szerint helyes tényállást állapított meg a Szombathelyi Munkaügyi Bíróság, abból okszerű következtetést vont le, s a másodfokú bíróság szerint az érdemi döntést is törvényesnek állapította meg. Hoós Tibor kiemelte: Aczél Zoltánt meggyanúsították a korábbi edzői munkájával kapcsolatban elkövetett visszaélésszerű cselekmények miatt, s ez a legsúlyosabb bűncselekmény, amit egy edző a munkája során elkövethet.

Aczél Zoltán azt szerette volna elérni, ha a rendkívüli felmondást jogszerűtlennek találja a bíróság, s ezáltal a klub kifizeti számára a szerződésének hátralévő idejére neki járó pénzt, 13,67 millió forintot. Az első fokú ítélet alapján azonban Aczélnak kell kifizetnie a több mint 1,5 millió forintra rúgó perköltséget és az eljárási illetéket.

A szakember nem jelent meg a bíróságon, jogi képviselője, Varga M. Péter a másodfokú határozatot kommentálva annyit mondott a vaol.hu-nak, hogy az írásos ítélet kézhezvételét követően várhatóan felülvizsgálati kérelemmel élnek.

Aczél Zoltán 2008 és 2010 között a magyar válogatott másodedzőjeként is dolgozott, s 2011. november 30-án vették őrizetbe. A korábbi siófoki edzővel szemben - két, 2009 tavaszán játszott siófoki meccsel kapcsolatban - kétrendbeli, gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója általi kötelességszegés és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja merült fel. Az eset miatt a Szombathelyi Haladás szerződést bontott a trénerrel.

A Központi Nyomozó Főügyészség tavaly márciusban a két siófoki után egy újabb, REAC-mérkőzés eredményének manipulálásával gyanúsította meg a szakembert, aki 2006 és 2008 között dolgozott a rákospalotaiak vezetőedzőjeként.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!