Sport

2013.03.23. 13:16

Birkózó Eb - Kozák István kikapott

Tbiliszi, 2013. március 23., szombat (MTI) - Magyar szempontból rosszul, Kozák István vereségével kezdődtek meg a kötöttfogásúak küzdelmei szombaton a Tbilisziben zajló birkózó Európa-bajnokságon, melyen így a 60 kg-os kategóriában szereplő versenyző már csak a vigaszágra kerülésben bízhat.

Tbiliszi, 2013. március 23., szombat (MTI) - Magyar szempontból rosszul, Kozák István vereségével kezdődtek meg a kötöttfogásúak küzdelmei szombaton a Tbilisziben zajló birkózó Európa-bajnokságon, melyen így a 60 kg-os kategóriában szereplő versenyző már csak a vigaszágra kerülésben bízhat.A pénteki sorsolás nehéz magyar napot sejtetett, Kozák és a 96 kg 2009-es világbajnoka, Kiss Balázs különösen nehéz ágra került, előbbi örmény, míg utóbbi orosz birkózóval küzd meg a 16 közé jutásért.

A magyar válogatott 60 kilós sportolójának Alekszan Mikalejan elleni meccsének első menetében sokáig csak az eredménytelen fogáskeresés zajlott. A vezetőbíró többször figyelmeztette a Kozák csuklóját rendre lefogó örményt, majd alig több mint egy perc után meg is intette. A magyar vezetés azonban nem tartott sokáig, miután Mikalejan befogta ellenfele jobb karját, lerántotta, majd mögé került. Kozáknak a szakasz hajrájában nem sikerült újítani, sőt, egyszer ki is léptette őt riválisa (1-2), így elvesztette a menetet.

A másodikban Mikalejan sokkal aktívabban kezdett, gyorsan Kozák mögé került, majd meg is pörgette (0-2), előnyét pedig nagyon magabiztosan tartotta meg a két perc végéig.

Kozák István abban reménykedhet, hogy legyőzője a fináléig menetel, s így a vigaszágra segíti őt.

Szombaton még három magyar lép szőnyegre: Kiss Nyikita Melnyikovval a 16 közé jutásért kezd, míg a nehézsúlyú (120 kg) Lám Bálint a német Eduard Popp-pal, az 55 kg-ban szereplő Borsos Dávid pedig a fehérorosz Elbek Tazjevvel egyaránt a nyolcba kerülésért találkozik.

-Csoba Péter, MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!