Sport

2013.02.28. 15:01

Vegyész RC: Csak két meccset remélnek

Fővárosi ellenféllel csatázik majd a Vegyész RC-Kazincbarcika NB I-es férfi röplabda csapata.

Fővárosi ellenféllel csatázik majd a Vegyész RC-Kazincbarcika NB I-es férfi röplabda csapata.A sárga-kékek a rájátszás második körében – miután kikaptak a Dági KSE együttesétől – az 5-8. helyért küzdenek. Soron következő ellenfelük a MAFC-BME MAPEI együttese lesz.

Minden meccs más

– A budapestiek az alapszakaszban a 7. helyen zártak, vagyis mögöttünk végeztek, de ez nem jelent semmit – kezdte Dudás András, a barcikaiak vezetőedzője. – Jól ismerjük őket: egy hónappal ezelőtt, még az alapszakasz keretében, vendégként 3:0-ra nyertünk ellenük, az akkori diadal viszont nem jogosít fel minket a túlzott optimizmusra. Ugyanis minden találkozó más, ráadásul most nem egy meccset kell játszanunk, a párharc két győzelemig tart, vagyis akár háromszor is egymásnak eshetünk. Megjósolom, hogy éles lesz a párharc, amelynek mi vagyunk az esélyesei. Ha minden rendben lesz körülöttünk, ha nem gátolnak minket a sérülések, vagy a betegségek, akkor biztosan átugorjuk ezt az akadályt. A pályaelőny is nálunk van, ennek ellenére a fiaim tudják, hogy nehéz küzdelmek várnak rájuk.

Megerősödtek

A szakvezető arra célzott, hogy a MAFC az elmúlt hetekben megerősödött, a Csepel megszűnése után több sportoló is náluk kötött ki.

– A fővárosiak labdabiztosak, magas termetűek és hosszú a kispadjuk, már minden posztra két emberük van – közölte Dudás András. – Ráadásul két játékosuk Németországban és Libanonban profiskodott, mégsem ijedünk meg tőlük. Az idő rövidsége miatt újat már nem tudunk tanulni, igaz erre nincs is szükség. A repertoárunkon szereplő „elemeket” kell tökéletesen előadnunk és akkor túljutunk rajtuk. A két együttes nagyjából azonos játékerőt képvisel, de javunkra billentheti a mérleg nyelvét a nagyobb rutin, továbbá az is lehetséges, hogy az iskolai elfoglaltságok miatt a MAFC keretének néhány tagja nem áll majd mesterük rendelkezésére. A második találkozót egyébként akár a külső körülmények is eldönthetik: a MAFC szűkös terme ugyanis élvonalbeli játékra szinte alkalmatlan. Mi a magas belméretű csarnokokhoz szoktunk, ezért sem lesz könnyű a budapesti „ringben” helytállnunk.

A Vegyész RC-re, továbbjutása esetén, április 13-16-20-án valószínűleg a szolnokiak várnak majd.

ÉM-KT


A tervezett időpontok

A két nyert találkozóig tartó párharc második meccsének kezdési időpontja még nem ismert.

A tervezett program:

Március 12., 17.30: Vegyész RC-Kazincbarcika – MAFC-MBE MAPEI

Március 15., ?: MAFC-MBE MAPEI

Március 18., 17.30: Vegyész RC-Kazincbarcika – MAFC-MBE MAPEI (amennyiben szükséges)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!