Sport

2013.02.05. 17:42

Speciális olimpia - Huszonegy érem a magyar termés

Budapest, 2013. február 5., kedd (MTI) - Tizenegy arany-, négy ezüst- és hat bronzéremmel zártak a magyarok a 10. speciális téli olimpiát a dél-koreai Pjongcsangban, ahol 111 ország 3300 értelmi fogyatékossággal élő sportolója vett részt.

Budapest, 2013. február 5., kedd (MTI) - Tizenegy arany-, négy ezüst- és hat bronzéremmel zártak a magyarok a 10. speciális téli olimpiát a dél-koreai Pjongcsangban, ahol 111 ország 3300 értelmi fogyatékossággal élő sportolója vett részt.A 28 magyar öt sportágban - padlóhokiban, alpesi síben, hófutásban, műkorcsolyában és gyorskorcsolyában - versenyzett, a gyorskorcsolyázók hat, a hófutók és a műkorcsolyázók két-két, a padlóhokisok pedig egy elsőséget szereztek. A hófutó Csontos Piroska és a gyorskorcsolyázó Mayer Barbara egyaránt kétszer állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

A keddi záróünnepségen a résztvevők énekkel, tánccal búcsúztatták a seregszemlét, a műsor keretében a műkorcsolyában aranyérmes Hingyi Rita és Hingyi Ágnes többek között az ötszörös világbajnok amerikai Michelle Kwannal és a szintén világbajnok dél-koreai Kim Ju Nával együtt lépett jégre.

A magyar csapat csütörtökön, 18.30 órakor érkezik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A termináljára, a Helsinkiből landoló járattal.

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!