Sport

2013.02.28. 10:01

Penge lányok: Nagy Kinga és Arday Gréta vív az Eb-n

A vezetőedző magasra tette a lécet, tanítványainak kívánja az első két helyet.

A vezetőedző magasra tette a lécet, tanítványainak kívánja az első két helyet.Február 26.-án kezdődött és március 7-ig tart Budapesten, az Angyalföldi Sportközpontban a kadet és junior vívó Európa-bajnokság. A kontinensviadalon 38 ország 900 pengeforgatója lép pástra, közte negyvenhárman képviselik hazánkat. Az eseményen két vívóval ott lesz a Diósgyőri VE is: kadet női párbajtőrben Nagy Kinga és Arday Gréta a magyar csapat tagja, Siffer Klaudia (Balaton VE), valamint Öhlmüller Sarolta (PTE-PEAC) mellett, míg a tartalék Balog Alexandra (BKLVE). Ezen fegyvernem ezen korosztályának egyéni viadalát csütörtökön (kezdés: 9 óra) bonyolítják le, míg csapatban szombaton küzdenek a lányok a minél jobb helyezésért.

A Magyar Vívó Szövetség hivatalos honlapján egyéniben az első nyolcba jutást jelölte meg célként a lányok számára, míg csapatban az első hatba kerülést.

– Miután névhez nem kötötték, egyéniben bárki elérheti mindezt, én természetesen akkor lennék maradéktalanul boldog, ha Kinga és Gréta lenne az első két helyen – határozta meg saját elvárását Patócs Béla, a DVE vezetőedzője. – Úgy nem érdemes nekiindulni egy Eb-nek, hogy a 32-ben, vagy a 16-ban akarunk végezni... Korukból adódóan még kiforratlanok, és ilyenkor az adott forma nagyban befolyásolhatja az eredményességet. Miután Godó Gábor edzőkollégámmal akkreditálva vagyunk az eseményre, ott leszünk mellettük, el fogjuk látni őket a szükséges tanácsokkal.

Kadet női párbajtőrben 93 nevezés érkezett a szervezőkhöz.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!