Sport

2013.02.23. 20:00

NYKK - Túl könnyen megadták magukat

Nyíregyháza - Hazai pályán sem tudta megnehezíteni az éllovas dolgát az NYKK a szombati bajnokin.

Nyíregyháza - Hazai pályán sem tudta megnehezíteni az éllovas dolgát az NYKK a szombati bajnokin.Nem elég, hogy a nyíregyháziak amúgy is szűkös keretéből Mohácsi Máté és Kaluha Csaba betegség miatt nem tudta vállalni a játékot, valamint a sérült Boldizsár Ferenc sem volt bevethető, az első negyed nyolcadik percében Polyák László is a hetekig sajgó vállához kapott egy ütközés után, így újabb ember dőlt ki a sorból (az ifjú a hátvéd a második negyedben aztán visszatérhetett).

Az addig is toldozott-foldozott ötös még inkább „felismerhetetlenné” vált, főleg, hogy a lehetőséggel amúgy élő, és bátran kezdő Varga Márton is korán beütötte második személyi hibáját, így ő is hamar a padon találta a magát. Fokozta a problémát, hogy az ellenfél sem akárki, hanem az alapszakasz elsőségre hajtó, az eddig sem gyenge keretét Kevin Smith-szel megerősít Alba Fehérvár volt, amely tudatosan a hazaiak hiányosságaira játszott, és elsősorban a palánk alatti emberei révén gyűjtögette a pontokat. Védekezésben pedig különös figyelmet fordítottak az NYKK légiósaira, akik közül a máskor főleg a meccsek elején aktív Bennet Davis gyakorlatilag megjátszhatatlannak bizonyult és Anthony Nelsont sem hagyták fickándozni.

Míg Ferenczi Tamás a lyukakat foltozgatta, addig kollégája, Dzunics Braniszlav rendre friss minőségi embereket tudott a pályára vezényelni. Így aztán, amikor a második negyed elején 16–35-ös eredményt láttunk az eredményjelzőn, meg is állapíthattuk, hogy eldőlt a mérkőzés. A folytatásban a Fehérvár könnyedén elérte a harmincpontos különbséget, ami legalábbis osztálykülönbséget feltételez. Magyarázatot persze megint lehet találni a két klub költségvetése közötti nagyságrendbeli különbségben, illetve a sok hiányzóban, de azt is érzékelte a közönség, hogy az NYKK könnyen megadta magát. Túlságosan is könnyen.

És ez még akkor is igaz, ha az utolsó negyedben már egészen szép megmozdulásokra is futotta a hazaiak erejéből. Ugye, hogy lehetett volna így is...?


Jegyzőkönyv

Marso-Nyíregyháza KK–Alba Fehérvár 63–94 (14–28, 15–26, 12–17, 22–23)

Bujtosi csarnok, 700 néző

v.: Papp P., Jakab L., Boros T.

NYKK: Nelson 22/6, Polyák 2, Berkis 13/9, B. Davis 18/3, Varga M. 6. Csere: Mondzinger 2, Siska, Molnár M., Kósa T. Edző: Ferenczi Tamás.

Fehérvár: Moore 6, Wood 20/12, Hollis 15, Szabó Zs. 8, Keller Á. 15. Csere: Smith 17, Lekli 5, Bódi, Juhos, Supola 8. Edző: Dzunics Braniszlav.

Az eredmény alakulása, 4. perc: 2–10, 7.: 11–15, 9.: 11–21, 13.: 16–35, 18.: 24–50, 25.: 31–64, 32.: 49–75, 37.: 59–82.


Mesterszemmel

Ferenczi Tamás: – Az Alba remekül érvényesítette fizikai fölényét, azt, hogy magassági és erőfölényben voltak. Mindezeknek köszönhetően lepattanózásban is alaposan fölénk kerekedtek, és sok könnyű kosarat szerezve kerekedtek fölénk.

Dzunics Braniszlav: – Elsősorban az első félidei jó védekezésünknek köszönhetően tudtuk abba a mederbe terelni a meccset, ami nekünk kedvezett. A viszonylag könnyű győzelem annak köszönhető, hogy a srácok végig remekül dolgoztak.

Fotósorozat Sipekitől! (este nem érkezett meg, gondolom dc-n lesz)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!