Sport

2013.02.25. 16:48

Már tudja, milyen érzés

Debrecen - Meggyőző játék után többek között Macsi Patrik két góljának hála magabiztosan verte a DVSE a Pécset.

Debrecen - Meggyőző játék után többek között Macsi Patrik két góljának hála magabiztosan verte a DVSE a Pécset.Az OB I. 19. fordulóját is sikerrel vette a DVSE: a PVSK-Füszért érkezett a Debrecen Sportuszodába szombaton este, hogy megvívja a 2012/13-as bajnokságban esedékes második meccsét is a cívisvárosiakkal. Akár az ősszel (12-5), ismét alulmaradt a Pécs, Varga Tamás játékos-edző alakulata ezúttal 15-6-os győzelmet aratott a vendégek felett. A sikerrel megvívott találkozón több fiatal is játéklehetőséghez jutott, köztük a DVSE 16 éves saját nevelésű tehetsége, Macsi Patrik, aki két góllal hálálta meg a bizalmat.

Boldog

Mindössze élete negyedik OB I-es vízilabda mérkőzését játszotta Macsi Patrik, és máris két góllal büszkélkedhet, ő szerezte a Pécs elleni 14. és 15. találatot, előbbi egy szépen kidolgozott akció végén, utóbbi pedig emberelőnyből született.

– Gondolkodtam már rajta, milyen érzés lehet gólt szerezni első osztályú mérkőzésen, most már tudom is – kezdte a beszélgetést Macsi, aki nagyon boldog, hogy kétszer is be tudta venni az ellenfél kapuját.

– Az idő szorítása miatt kevesebbet tudtunk a pécsi derbire készülni, mint az azt megelőző csütörtöki BVSC elleni összecsapásra, de ettől függetlenül nem vettük félvállról az ellenfelet. Noha a PVSK a tabella alján található, nem szabad lebecsülni – mi nem is tettük. Odafigyelve, taktikusan játszottunk, és szerencsére már az első negyedben megnyugtató előnyre sikerült szert tennünk. Tamás (Varga Tamás játékos-edző – a szerk.) így a második játékrészben már ki is szállt a medencéből, és a partról irányította a játékot. Jó érzés volt a csapat hasznos tagjának lenni, szeretnék minél többet játszani, és bizonyítani, itt a helyem – mondta az ifjú pólós, aki azt is elárulta, örül, hogy Varga Tamás a trénerük, hisz hasznos tudás birtokában van, amit át is ad nekik. – Reméljük, továbbra is nyerő szériában leszünk, fontos volt ez a két meccs, főként a BVSC elleni ahhoz, hogy be tudjuk biztosítani ötödik helyünket a pontvadászatban – tudatta Macsi.

A célok

A debreceni vízilabdacsapat nagy reménysége bízik benne, egyszer ő is a jövő generáció példaképe lehet.

– Tíz évesen kezdtem el pólózni, amikor megjelent a cívisvárosban ez a sportág. Előtte hosszú ideig úsztam, azonban azt meguntam, és valami újra vágytam, amit a vízilabdában meg is találtam. A célom természetesen az, hogy válogatott játékos lehessek, és nagy világversenyeken vegyek részt, persze tudom, hogy ehhez sokat kell tennem, hisz nagy a verseny. Példaképem igazán nincs, több olyan pólós van, akinek tetszik a játéka, ilyen például Hosnyánszky Norbert és Varga Dániel. A célom, hogy én is olyan vízilabdázóvá váljak, akire felnéznek – árulta el Macsi Patrik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!