Sport

2013.02.17. 15:25

Kereterősítő szatmári építkezés

Nyíregyháza - Szűkült, de masszívabb lett a játékosállomány a bentmaradásban reménykedő NB III-as csapatnál.

Nyíregyháza - Szűkült, de masszívabb lett a játékosállomány a bentmaradásban reménykedő NB III-as csapatnál.Már felkészülés elején annak adtak hangot a Szatmár Unió FC-nél, hogy nem adják fel. Ugyan az NB III-as csapat a bajnokság félidejében csak két riválisát előzi meg a Tisza-csoportban, mégsem mondtak le arról, hogy a tizenkettedik helyről a hatodikra ugranak előre, ami adott esetben a bentmaradásért kiírt osztályozót érhet. Ehhez ötpontos hátrányt kellene ledolgozni a tavaszi szezon 13 játéknapján.

Egyre inkább tisztul a kép

A célok megvalósítására vonatkozott a télen házon belül történt edzőváltás: Della Sándort az addigi szakmai igazgató, Virovecz Pál váltotta. A több csapatnál, így az NB II-es Tuzsér és Mátészalka kispadján is megfordult szakvezető olyan csapat kialakításán fáradozik, amelyik képes lesz eltüntetni a többi riválissal szemben meglévő helyezés- és pontbeli különbséget.

– Január 8-án álltunk munkába, keményen dolgozunk, és bízunk benne, hogy ennek eredményeként március 9-én ütőképes csapattal futunk majd ki a pályára Hajdúböszörményben – foglalta össze a történteket Virovecz Pál. – Úgy érzem, a játékoskeretünk erősödött, létszámban nem gyarapodtunk, de masszívabb lett a keret, ami által nagyobb lehet a házon belüli konkurenciaharc a csapatba kerülésért. Sorra játsszuk az előkészületi mérkőzéseket, eleinte vegyes volt a kép, de egyre megnyugtatóbb a csapat teljesítménye. Az ősszel az volt a legfőbb gondunk, hogy nem akadt igazi góllövőnk, nos a román másodosztályból érkező Alexandru Barboliviciu megszerzésével ez a gondunk megoldódhat, hiszen úgy tűnik, remek képességű befejező csatárt sikerült igazolnunk.

A román játékos Tordáról, az FC Muncipal Turda csapatától érkezett, és nem ő az egyedüli új arc az öltözőben. Három másik új szerzemény közös jellemzője, hogy valamennyien megfordultak már a Nyíregyháza Spartacusban, sőt a megyeszékhelyen nevelkedtek. Közülük Tóth Tibor legutóbb nagyecsedi játékos volt, ám az őszi szezon elején balszerencsés sérülést szenvedett, amiből mostanra már felépült. Hasonló a helyzet az NB I-es tűzkeresztségen is átesett Bakos Bencével, aki legutóbb az osztrák harmadosztályú Grerten SC színeiben szerepelt. Szűcs Ferenc az ősszel még a Szpari játékosa volt, a tavasszal kölcsönben futballozik a nagyszekeresi központú, de hazai meccseit Fehérgyarmaton játszó csapatban. Visszatért a csapathoz a fiatal Tamási Dávid, aki legutóbb a megyei II. osztályú Tiszakóródon futballozott.

Még csökkenhet a létszám

A távozási oldalon a Nagyecsedre tartó Pál Ádám és Reszler Zsolt neve szerepel, Koncz Tibor kapus pedig Kölcsére igazolt. Máshol folytatja majd a pályafutását Szilágyi László és Ács Gábor is. Nem biztos, hogy a névsor végleges, hiszen egy-két játékost még érinthet a keretszűkítés, a vezetés ugyanis 17-18 játékossal vágna neki a tavaszi szezonnak, márpedig egyelőre többet mutat a számláló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!