Sport

2013.02.17. 12:05

Hiányzik a tapasztalat

Nyíregyháza - A sors ugyan ikszre játszik, de a meccsvégi kosár miatt pénteken elmaradt a hosszabbítás.

Nyíregyháza - A sors ugyan ikszre játszik, de a meccsvégi kosár miatt pénteken elmaradt a hosszabbítás.Nehezen emészthető vereséget szenvedett péntek este a Marso-NYKK, amely ellen nem sokszor, de a végső dudaszó pillanatában vezetett, így nyert is a Szombathely (75–77). Az élvonalbeli férficsapat zsinórban harmadik, bajnokságbeli tizenharmadik veresége igen balszerencsés körülmények között született meg, és bár van mit a külső körülményekre fogni (a harmadik negyed végi Zeljko Zagorac-tripla nem biztos, hogy időn belül esett; a Martins Berkis javára 69–68-nál megítélt sportszerűtlen hibánál megadható lett volna a szabálytalanság közben dobott kosár; öt másodperccel a vége előtt Anthony Nelsont ziccerdobás közben Zagorac úgy blokkolta, hogy közben faultolt), igazságtalanok lennénk, ha csak abban látnánk a vereség okát.

Máshol befújták volna

– Egyértelmű, nem a végére kellett volna hagyni a döntést, de tartom magam ahhoz, hogy a győztes találat előtti Nelson-alakítás közben az irányítónkkal szemben elkövetett szabálytalanságot Szolnokon, Körmenden vagy éppen Szombathelyen minden gond nélkül befújták volna – mondta a mérkőzés végén látottnál már lényegesen higgadtabb állapotban Ferenczi Tamás, a nyíregyháziak vezetőedzője. – Eldönthettük volna korábban a mérkőzést, de hiába tartottunk hetvenöt ponton a szombathelyieket, menetközben nem tudtunk olyan előnyt szerezni, ami megnyugtató lett volna a végjátékra.

A mostani bajnokságban Szegeden, a Jászberény ellen kétszer, Sopronban, Pécsen és most is kiélezett hajrában vesztett az NYKK, ezekkel szemben, csak a bajnoki nyitányon, a PVSK ellen tud felmutatni olyan győzelmet a gárda, amelyet szoros végjátékban nyert még. Mi hiányzik ahhoz, hogy több ilyen siker legyen a csapat neve mellett?

– Leginkább a tapasztalat – válszolta a szakvezető. – Játékosaink közül Mohácsi Máté, Polyák László, Kaluha Csaba, de még Anthony Nelson is felnőtt pályafutása elején tart, Martins Berkis, Bennet Davis és Boldizsár Ferenc rendelkezik kellő tapasztalattal, de utóbbira egy ideje nem számíthatunk. Az éles szituációkban érezhető a rutin hiánya, emiatt vesztettünk már néhány mérkőzést. Ugyanakkor vallom, a sors úgymond ikszre játszik, és bízom benne, hogy előbb-utóbb beesnek majd azok a dobások, amelyek mostanában a gyűrűből kifelé perdülnek.

Sok a végén elvesztett meccs

Kérdés, lesz-e még erre alkalom, hiszen az alapszakaszból már csak két forduló (szombaton jön az Alba Fehérvár, aztán elvileg a Debrecen vendége lesz az NYKK) van hátra, majd következik hat összecsapás az alsóházi középszakaszban. A pénteki meccset előzetesen vízválasztónak jelölte meg a szakvezető, a vereség után felmerül: érdemes-e még a rájátszásba jutásról beszélni?

– A Szombathely elleni meccs előtt abban reménykedtünk, hogy háromból két mérkőzést meg tudunk nyerni. Erre még mindig megvan az esélyünk, de most már kell hozzá egy nagy bravúr a Fehérvárral szemben – mondta Ferenczi Tamás. – Tesszük tovább a dolgunkat, ugyanúgy fogunk hajtani, mint ahogy azt pénteken is tettük, hiszen a csapat küzdőszellemére senkinek nem lehetett egy rossz szava sem.

Ez azonban újra kevés volt a győzelemhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!