Sport

2013.02.15. 15:17

DVTK: Sekour több szabályt is megsértett

Miskolc - <em>Youssef Sekour labdarúgóval kapcsolatban egy francia ügyvédtől kapott a Diósgyőr FC Kft egy 2013. február 4. napján kelt, és 2013. február 5. napján kézhez vett levelet, melyben tartalmilag felmondta a játékos nevében az ügyvéd Youssef Sekour-nak a Diósgyőr FC Kft.-vel kötött munkaszerződését</em> - olvasható a DVTK szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Miskolc - Youssef Sekour labdarúgóval kapcsolatban egy francia ügyvédtől kapott a Diósgyőr FC Kft egy 2013. február 4. napján kelt, és 2013. február 5. napján kézhez vett levelet, melyben tartalmilag felmondta a játékos nevében az ügyvéd Youssef Sekour-nak a Diósgyőr FC Kft.-vel kötött munkaszerződését - olvasható a DVTK szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A francia ügyvéd elmulasztotta leveléhez csatolni a képviseleti jogát igazoló okiratot, így sportszervezetünk jogi képviselője útján elsődlegesen ennek igazolására szólította fel 2013. február 11. napján a Youssef Sekour nevében eljáró ügyvédet, mely felszólításnak a francia ügyvéd a mai napig nem tett eleget, azaz jelenleg a képviseleti joga is megkérdőjelezhető.

A Diósgyőr FC Kft. jogi képviselője útján a fentieken túl az alábbiakról tájékoztatta még a Youssef Sekour nevében eljáró ügyvédet, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetséget is:

Youssef Sekour játékjoga használati jogának a kölcsönadására Youssef Sekour hozzájárulásával került sor. Ezen megállapodás 7. pontja tartalmazza annak a lehetőségét, hogy bármelyik fél a 2012/2013-as bajnokság téli átigazolási időszakában felbonthatja a kölcsönszerződést, mely rendelkezést aláírásával igazoltan Youssef Sekour is elfogadott. Ezen kölcsönadásra Magyarországon belül került sor, így ezen megállapodásra a magyarországi átigazolási szabály rendelkezéseit kell alkalmazni, így ezen szabály az irányadó jelen ügyben. A Magyar Labdarúgó Szövetség Nyilvántartási-, Igazolási-, és Átigazolási Szabályzatának 9.§ (3) bekezdés h) pontja lehetőséget ad arra, hogy a kölcsönszerződés annak lejártát megelőzően is felbontásra kerülhessen, mely esetben az árintett játékos játékjoga értelemszerűen visszaszáll a kölcsönadó sportszervezetre, amennyiben ehhez a felek hozzájárulnak, vagy erről így rendelkezik a kölcsönszerződés.

A Diósgyőr Futball Club Kft. élve a szerződésben és a fentebb idézett szabályzatban biztosított jogával, valóban meg kívánta szüntetni a kölcsönszerződést, és mint mindig, jelen esetben is a szabályokat maximálisan betartva kívánt eljárni, így - bár rendelkezett az ez irányú hozzájárulással a kölcsönszerződés alapján - a kölcsönadás megszüntetése tárgyában is kérte mind a kölcsönvevő sportszervezet, mind Youssef Sekour hozzájárulását, melyet a kölcsönvevő sportszervezet írásban meg is adott, míg a játékos szóban azt szintén elfogadta, ezért vissza is tért a Diósgyőr FC Kft. labdarúgócsapatához, ahol egy hetet edzett is, és azt kérte, hogy a kölcsönadás megszüntetésével kapcsolatos okiratok legyenek írásban angol nyelvre is lefordítva.

A Diósgyőr FC Kft. természetesen Youssef Sekour ezen kérését akceptálta, és intézkedett az okiratoknak írásban angol nyelvre történő fordítása ügyében, viszont Youssef Sekour ezt meg nem várva, a Diósgyőr FC Kft., valamint - ismereteink szerint - a kölcsönvevő sportszervezet tájékoztatása és engedélye nélkül távozott annak ellenére, hogy a kölcsönadása jogilag nem szűnt meg, figyelemmel arra, hogy az ezzel kapcsolatos okiratokat, beleértve a kölcsönvevő sportszervezettel kötött munkaszerződésének megszüntetését is, Youssef Sekour igazolatlan eltávozásáig nem írta alá.

A Diósgyőr FC Kft. álláspontja szerint egyébként jogi nonszensz sportszervezetünket szerződésszegéssel vádolni jelen esetben, ugyanis a Diósgyőr FC Kft. és Youssef Sekour közötti munkaszerződés a történtekkor még szünetelt, mivel Youssef Sekour nem írta alá az Új Lombad Kft-vel kötött, a kölcsönadás teljes időtartamára érvényes munkaszerződésének közös megegyezéssel történő megszüntetését, azaz ezen jogviszonya Youssef Sekournak a mai napig még nem szűnt meg ismereteink szerint, ezért Youssef Sekour nemcsak a Diósgyőr FC-vel kötött, és ideiglenesen szünetelő munkaszerződését szegte meg, annak jogellenes felmondásával, hanem az Új Lombard Kft.-vel kötött munkaszerződését is, mivel az Új Lombard Kft. Youssef Sekournak arra ugyan adott engedélyt, hogy visszatérjen a Diósgyőr FC Kft.-hez, és amennyiben aláírja a szükséges megállapodásokat, akkor megszűnjön a közöttük fennálló jogviszony, arra viszont értelemszerűen nem, hogy fogja magát,és a jogviszonya rendezése nélkül távozzon.

Fentieket összefoglalva, tehát - álláspontunk szerint - a Diósgyőr FC Kft. semmilyen szabályt sem sértett meg, míg Youssef Sekour mind a magyar munkajogi szabályokat, mind a Magyar Labdarúgó Szövetség szabályzatát is megsértette, azaz nem Diósgyőr Futball Club Kft., hanem Youssef Sekour követett el szerződésszegést, ezért sportszervezetünk a felmondást természetesen nem fogadta el.

A Diósgyőr FC Kft. jelenleg még hajlandó az ügyet békés úton rendezni és amennyiben a felek között konszenzusos megállapodás születik, abban az esetben sportszervezetünk nem kíván a labdarúgóval szemben eljárást indítani, míg amennyiben Youssef Sekour a fentiekben írtaknak nem tesz eleget, azaz nem veszi fel a kapcsolatos sportszervezetünkkel, és nem törekszik az ügy békés rendezésére, a Diósgyőr FC megindítja vele szemben a szükséges eljárást. Ezen felszólításra sportszerveztünk a mai napig választ még nem kapott, annak határideje egyébként még nem is telt le.


A francia-marokkói középpályás pillanatnyilag egyedül tréningezik.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!