Sport

2013.02.05. 10:01

DVTK: Sekour sem megy Belekbe (?)

A törökországi edzőtábor edzőpartnerei és utazó keret még nem ismert a DVTK-nál.

A törökországi edzőtábor edzőpartnerei és utazó keret még nem ismert a DVTK-nál.Az eredeti tervek szerint január 6-a és 16-a között edzőtáborozott volna a törökországi Belekben a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata, ám hétfőn Szentes Lázártól, az együttes szakmai igazgatójától arról értesültünk, hogy egy nappal később, vagyis 17-én érkezik haza az együttes, a legújabb tervek szerint. Hogy kivel játszanak odakint azt ahogy szombaton, így hétfőn sem volt hajlandó elárulni a szakmai munka irányítója, ismét arra hivatkozva, hogy amíg nincs a kezében visszaigazolás arról, hogy mikor kivel játszanak, addig erről nem beszél, és hiába kérdeztük őt az előzetes egyeztetésekről, feltételes módban arról, hogy kivel játszhatnak, ha nem jön közbe semmi, erre sem kaptunk választ. Szentes Lázár csupán a játéknapokat közölte, ezek szerint ezen a héten pénteken, szombaton, a jövő héten kedden, szerdán, pénteken és szombaton lépnének pályára.

Még nincs névsor

A Törökországba utazó keretről sem tudott tájékoztatást adni a szakmai igazgató a hétfői sajtóbeszélgetés során, mert mint mondta, ebben még van néhány nyitott kérdés, bár szinte biztosnak mondta, hogy a szombaton orrtörést szenvedett Hanek nem tart a csapattal. A szakmai igazgató szót ejtett a Pápáról visszatért, visszarendelt Sekourról is, akivel kapcsolatban szombaton az edzőmeccstől való távolmaradásának okát sérülésben jelölte meg, és akiről hétfőn kiderült, hogy azért hiányzott az aznapi tréningről a tavaly télen három évre szerződtetett és nyáron a Pápának kölcsönadott, onnan most visszatért középpályás, mert Pápára kellett utazni, hogy leadja az ott kapott autóját. Szentes Lázár érdeklődésünkre elmondta, hogy Sekour ügye függőben van, vele kapcsolatban nem született döntés, az is benne van, hogy tavasszal nem a Diósgyőr játékosa lesz. Arra a kérdésünkre, hogy esetleg magyar együttesben folytatja-e pályafutását a labdarúgó, a szakmai igazgató nem adott határozott választ, annyit tudhattunk meg tőle, hogy Győrben – ahol korábban felmerült a leigazolása – szinte biztosan nem fog feltűnni.

Mint megtudtuk, Szentes Lázár a két dél-szláv védőre, a horvát Galra és a szerb Rakovicra tavasszal nem számít, rájuk, mint kereten kívüliekre tekint, és mint ilyenek nem is utaznak majd a törökországi edzőtáborba. Oda, ahová 23 mezőnyjátékos és 3 kapus kel útra, pontosabban három mezőny emberrel kevesebb, mert a válogatott kerettagok, Elek, Kádár, Rudolf már ott vannak a magyar nemzeti együttessel. Egy másik válogatott, az U21-es Bacsa pedig csak egy nappal később megy a csapat után, mert neki szerdán még meccsen lesz jelenése Magyarország színeiben az NB I-es Pápa ellen.

Gal és Rakovic iránt van érdeklődés, voltak is már másik csapatnál, és készülnek is még, ezért nem lenne értelme őket elvinni, hogy ha úgysem lesznek itt, ezzel elvennének edzőtábori státuszt olyan valaki elől, aki viszont itt lesz tavasszal is – jegyezte meg Szentes Lázár, aki arra a kérdésre, hogy azért játszanak majd a tervek szerint egymást követő napokon, hogy mindenki egész meccses igénybevételt kapjon, így válaszolt: – A dupla meccsek azért vannak, hogy mindenki egyformán kapjon terhelést, amikor hazajövünk, akkor sem lesz ez másképp, hiszen a rajt előtti héten is pénteken és szombaton is lesz egy-egy felkészülési mérkőzésünk.


Ki lehet ott Belekben?

Bár Szentes Lázár még nem hirdetett keretet, azért nagyjából sejthető, hogy kik lesznek jelen a DVTK törökországi edzőtáborában. A három kapus nem kérdés, Rybansky, Tajti és Ambrusics helye tutinak tűnik, ahogy a mezőnyjátékosok közül a három felnőtt válogatott, Elek, Kádár, Rudolf, és az U21-es válogatott Bacsa ott léte is. Továbbá a felnőtt kerethez tartozó Vági, Vadász, Gohér, Takács P., Abdouraman, Seydi, Tisza, Gosztonyi, Nagy T., Gallardo, Fernando, Luque, Bogáti is minden valószínűséggel útra kel, hiszen a DVTK jelenlegi 21 fős mezőnyjátékosa közül négyen aligha utaznak (a műtét után lábadozó Csirszki, az orrtörést szenvedett Hanek, és a kereten kívülinek nyilvánított Gal és Rakovic). Ez egyben azt is jelenti, hogy több fiatal is ott lehet majd Belekben, például Icsó, Hutter, Timkó, Eperjesi, Menyhért és Czégel vagy Szabó B

Feltéve, ha addig nem érkezik új fiú a DVTK-hoz..


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!