Sport

2013.02.10. 10:28

Döntőt érő kemecsei ötös

Nyírbátor - A Bakta a bronzmeccsen lesz érdekelt, miközben a madai David Róbert növelte előnyét a góllövőlistán.

Nyírbátor - A Bakta a bronzmeccsen lesz érdekelt, miközben a madai David Róbert növelte előnyét a góllövőlistán.Péntek este az utolsó kérdőjel is kiegyenesedett: két mérkőzéssel befejeződött a csoportkör a nyírbátori I. Arany Fácán műfüves tornán. Miként arról beszámoltunk, a D csoport élén záró Nyírbátor elkapalálta a Mándokot (9–1), míg a román Óvári a Gávavencsellőt gyűrte le (4–0), amelynek így – utolsó helyezettként – másnap este ismét jelenése volt.

A rájátszás szombati nyitányát, mondhatni szokás szerint, nem úszták meg csapadék nélkül a pályára szólított csapatok, mindazonáltal a havazás ezúttal sem okozott galibát. Olyannyira nem, hogy a takarítóbrigád bevetésére sem volt szükség. Persze, a havaseső aligha dobta fel a futballistákat, dehát télvíz idején ez van, ezt kell szeretni. A négy csoport azonos pozíciójában végzett együttesei vívták párharcukat, a győztesek az esemény hátralévő időszakában a minél előkelőbb helyek megszerzéséért brusztolhatnak.

Egyértelműen a – már villafényben rendezett – BaktalórántházaKemecse öszecsapásra fókuszálhattak leginkább a nyirkos idővel dacoló, állig begombolkozó drukkerek. Naná, hisz két, eddigi szereplésével a tornasikerre esélyes gárda találkozott. Nos, erre a Kemecsének maradt sansza: a megyei első osztályú csapat ugyanis meglepő különbséggel (5–1) múlta felül enbé-hármas ellenfelét. A baktaiak tehát a bronzmeccsen lesznek érdekeltek a folytatásban. A másik elődöntőben – szűk egy hét múlva – az Ibrány az ugyancsak NB III-as házigazda legénységgel játszik.

Egyébiránt a góllövőlista szűk élmezőnyéhez tartozók közül jó néhányan kitettek magukért: a rangsort vezető nyírmadai David Róbert mindjárt háromszor is beköszönt az Encsencsnek, ekképpen tizenegy találatot jegyez. Ugyanakkor a kemecsei Ádámszki Róbert, és a nyírbátori Nagy Dávid sem tétlenkedett – előbbi nyolc, utóbbi hét gólnál tart.

A bátori esemény kezdete óta először vasárnap nem rendeztek meccset, a csapatok többsége ugyanis érintett a Joma Kupa megyei teremlabdarúgó-bajnokság küzdelmeiben, amely éppen aznap rajtolt.

KM-KT

I. Arany Fácán műfüves torna: rájátszás

Vámosoroszi KSE–Tuzsér SE 0–5 (0–2) 

Gól: Lakatos T. 2, Dancs B. (11-esből), Setét R., Kamenyiczki.

Mátészalkai MTK–Volán Sényő SC 3–1 (0–1)

Gól: Dobai T,, Moldovan, Toma M., illetve Bencs Á.

Ófehértó SE–Gyulaháza KSE 1–4 (1–1)

Gól: Csoba D., illetve Deák B. 2, Lévai Cs., Bombera M.

Nyírmadai ISE–Encsencs SE 7–0 (4–0)

Gól: David R. 3, Németh A., Papp Z., Barta F., Cseszlai R.

Kótaj SE–Szatmár Unió FC 0–1 (0–1)

Gól: Matei.

Baktalórántháza VSE–Kemecse SE 1–5 (0–1)

Gól: Szabó R., illetve Asztalos K. 2, Fekete Á. 2, Ádámszki R. 

Geszterédi FC–Gávavencsellő 1–1 (0–1), tizenegyesekkel: 3–4

Gól: Papp Zs., illetve Pólik A-


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!