Sport

2013.01.23. 20:52

Vízilabda Eurokupa - Háromgólos hátrányban a Debrecen az elődöntőben

Budapest/Kragujevac, 2012. január 23., szerda (MTI) - Három góllal alulmaradt a Debrecen férfi vízilabdacsapata az Eurokupa elődöntőjének első, szerbiai összecsapásán a Radnicki Kragujevac otthonában.

Budapest/Kragujevac, 2012. január 23., szerda (MTI) - Három góllal alulmaradt a Debrecen férfi vízilabdacsapata az Eurokupa elődöntőjének első, szerbiai összecsapásán a Radnicki Kragujevac otthonában.

A visszavágót február 6-án játsszák a cívisvárosban.

Eredmény, Eurokupa, elődöntő, 1. mérkőzés:

Radnicki Kragujevac (szerb)-Debreceni VSE 9-6 (4-0, 2-3, 2-1, 1-2)

a magyar góldobók: Vindisch, Varga T. 2-2, Misic, Kállay 1-1

A szerdai mérkőzésen Gyöngyösi András vezetőedző alakulata a második számú kontinentális pólósorozat legjobb négy együttesének egyikeként - a Szolnok korábbi búcsúja miatt egyedüli magyar csapatként - másfél ezer néző előtt szállt vízbe a több olimpiai, világ- és Európa-bajnok játékost is felvonultató Kragujevac vendégeként, frissiben megküzdve azzal a szakmai nehézséggel is, amit az anyagi gondok miatt a hajdúságiaktól távozni kényszerült két légiós, a szerb Milos Korolija és a világbajnok, olimpiai ezüstérmes olasz Alex Giorgetti hiánya idézett elő.

"Hogy továbblépjünk a fináléba, csodával határos bravúr lenne, de természetesen nem lehetetlen" - mondta az ezzel együtt is bizakodó Gyöngyösi András vezetőedző a meccs előtt. Varga Tamás, a nem csupán a vízben, hanem a klub elnökeként is ténykedő kétszeres olimpiai bajnok csapatkapitány pedig arról beszélt, hogy akkor marad reális esélyük a döntőbe jutásra, ha nem kapnak ki három gólnál többel.

A helyszíni beszámoló szerint a nemzetközi kupasorozatban történetében először szereplő Debrecen az elején megijesztette híveit, hiszen a hazaiak 4-0-ra elhúztak. Utána lábra kapott a magyar együttes, és 4-2-re szépített, a nagyszünetre pedig 6-3-as kragujeváci vezetésnél vonulhattak el a felek. A harmadik negyed 8-4-es állása nem sok jóval biztatott, de a hajrá a Debrecennek sikerült jobban, igaz, 8-6 után a Radnicki még egyszer eredményes tudott lenni, így a "határértéket" jelentő háromgólos vereség lett a vége. A hátrány jelentős, de talán ledolgozható a február 6-án a Debreceni Sportuszodában sorra kerülő visszavágón.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!