Sport

2013.01.20. 00:28

Szikszó-Tomor-Lak: Már érzik az arany "ízét"

A félidőben toronymagasan vezeti a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságot a Szikszó-Tomor-Lak együttese.

A félidőben toronymagasan vezeti a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságot a Szikszó-Tomor-Lak együttese. A három település nevét is magába foglaló gárda tizenöt mérkőzéséből tizenhármat megnyert, kétszer döntetlent ért el és egyszer sem kapott ki. Ötvenszer vették be ellenfeleik hálóját és csak tizenöt gólt kaptak, 41 pontjukkal pedig 9 egységet vertek a 2. helyezett Felsőzsolcára.

– Az első hat helyezés valamelyikének megszerzése volt a célunk – kezdte Szilvai Attila, a Szikszó-Tomor-Lak SE elnöke, aki immáron harminckét esztendeje foglalkozik a futballal, „mellesleg” pedig több, mint huszonkét esztendeje a 245 lelkes Tomor tiszteletdíjas polgármestere harminckét esztendeje foglalkozik a futballal. – A tavalyi eredményünk figyelembe vételével bátrabban is tervezhettünk volna, de én már megtanultam, hogy ebben a sportágban előre soha, semmit nem lehet és nem is szabad kijelenteni. Utcahosszal vezetünk, s ha a táblázatra pillantok azt mondom, hogy előnyünket meg kell őriznünk! Ha így lesz, s ebben szinte biztos vagyok, akkor egyesületünk legsikeresebb bajnoki évadját zárjuk majd és kiharcoljuk az NB III-as osztályozón való szereplést.

Baráti közösség

Szilvai Attila ezután arról beszélt, hogy olyan fiatalokra talált, akik az egyetemeken és főiskolákon tanulnak és akiknek a felkészülés időszakában sem jelent problémát az odaadó felkészülés.

– „Gyerekeink” sportemberekhez méltóan élnek, az idősebbek pedig pátyolgatják őket és ez az „elegy” baráti társaságot képez – folytatta az elnökmindenes. – Ez a közösség szó szerint „lefőzte” a mezőnyt, hetek óta nem is győzöm fogadni a gratulációkat. Nekem a foci a hobbim, a fél életemet áldoztam már erre a műfajra. Nincs szükségem oklevelekre, kupákra, elismerésekre, én a szívemet adom a munkámba, s ezért nem várok el semmiféle jutalmat – csak a bajnoki címet.

A Szikszó-Tomor-Lak féléves teljesítményéhez Simon Imre kapus és edző, valamint Hanász Gusztáv, (aki sok száz NB II-es meccsel a lábában szerepelt a gárdában), Komjáti Dániel, Subert Attila, Boros Márton, Szopkó Roland, Szita Gábor, Kalász Norbert, Illés Máté, Boros László, Barta Tamás járult hozzá elsősorban.

Ketten távoznak

A sportvezetőtől megkérdeztük, hogy ha úgy alakul, vállalják- e majd az NB III-as szereplést, mire Szilvai Attila kijelentette:

– A sportban hosszútávra manapság lehet tervezni és felelőtlen nyilatkozatot sem szabad tenni. Rendkívüli változásoknak kellene bekövetkezniük ahhoz, hogy most, január közepén szóljak az általunk még ki sem harcolt harmadik osztályról. Észak- Magyarország egyik leghátrányosabb régiójában élünk, a környék önkormányzatai nehéz helyzetben vannak, költségvetéseinket lefaragták, mozgásterünk nincs, így a focira sincs miből áldozni. Aztán azt sem szabad elfelejteni, hogy a hatcsoportos NB III háromra zsugorodik, a mi régiónkban szerephez jutóknak Budapest és Szeged között kell majd ingázniuk. Ez pedig nehéz ügy, erős anyagi háttér nélkül sok klub nem fogja feltenni a kezét. Ami egyébként személyesen engem illet: én eddig ezerötszáz mérkőzésen ültem ugyanannak a csapatnak a kispadján, természetesen az a vágyam, hogy „NB III-as elnök” legyek, de ez még odébb van. Mindenesetre sorsolásunk jó, az első hat forduló után így akár pontot is tehetünk a mondat végére. Még soha nem voltunk bajnokok a megyei elitben, a második és harmadik helyre viszont már odaértünk, éppen itt az ideje annak, hogy...

Az együttes keretéből ketten elmennek: Poszuk Péter és Kótai Ferenc Edelényben folytatják pályafutásukat, helyükre ütőképes futballistákat akar igazolni az elnök, akinek vannak kiszemeltjei.

ÉM-KT


Elit társaságban a Szikszó-Tomor-Lak

Magyarországon az NB I-től a megyei I. osztályig ősszel négyszázhuszonnyolc csapat versengett a pontokért és közülük csupán nyolc maradt veretlen – kaptuk az információt külső munkatársunktól, Mező Lászlótól.

A lista: az NB II Nyugati csoportban a Puskás Akadémia és az Ajka FC, az NB III Dráva csoportban a Szekszárd, míg az NB III Tisza csoportban a Várda SE. A megyei I-es küzdelmekben a Győr-Moson-Sopron megyei bajnokság éllovasa a Győrszemere, a Hajdú-Bihar megyei listavezető az Ebes, a Pest megyében a 2. helyen álló Örkény és a Borsod- Abaúj-Zemplén megyei I. osztály listavezetője a Szikszó-Tomor-Lak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!