Sport

2013.01.19. 14:58

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Öt magyarból három negyeddöntős 500-on

Malmö, 2013. január 19., szombat (MTI) - Az öt magyar indulóból három, Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor és Keszler Andrea jutott be a negyeddöntőbe 500 méteren a Malmőben zajló rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság egyéni versenyének szombati napján.

Malmö, 2013. január 19., szombat (MTI) - Az öt magyar indulóból három, Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor és Keszler Andrea jutott be a negyeddöntőbe 500 méteren a Malmőben zajló rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság egyéni versenyének szombati napján.A pénteken 1500-on ötödikként zárt Heidum Bernadett előselejtezős futamát magabiztosan nyerve jutott a következő körbe, ahol harmadik lett, így búcsúzni kényszerült. Keszlernek nem sikerült honfitársához hasonlóan gondmentesre az előselejtező, nem kapta el túl jól a rajtot, harmadikként fordult az első kanyarban, és sem helye, sem ideje nem volt előzni. Így futamában utolsó lett, időeredménye azonban magasan a legjobbnak bizonyult a harmadik helyezettek között, ezzel továbbléphetett. A folytatásban pedig ismét harmadikként ért célba, de ideje elég volt a negyeddöntőhöz. A harmadik magyar női induló, Kónya Zsófia előselejtezős versenyében erősen rajtolt, a második helyen haladt, de a táv felénél elvétett egy kanyart, elesett, így negyedikként végzett, s nem jutott tovább.

A nőknél a kétkörös selejtező legnagyobb meglepetését az 1500-on pénteken diadalmaskodó, ezzel az összetettben is vezető brit Elise Christie szolgáltatta azzal, hogy már az első körben búcsúzni kényszerült, mivel bukott.

A férfiaknál magyar részről Liu Shaolin Sándor volt az első jégre lépő, s ő az előselejtezős futamában a jó rajtnak köszönhetően másodikként zárt és továbbjutott, majd harmadikként ért célba, de időeredménye elegendő volt a legjobb 16 közé kerüléshez. A nap és az egyéni verseny ötödik magyarja, Knoch Viktor első futamában remekül startolt, hamar komoly előnyre tett szert, végül - négyezred másodperccel lemaradva - a második helyen lépett tovább a következő körbe, ahonnan viszont magabiztos győzelmet aratva került a negyeddöntőbe.

- Kis Tamás, MTI - 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!