Sport

2013.01.31. 09:20

Nézőpont: Emlékek és ráncfelvarrás

<em>Szerintem nincs olyan debreceni ember, akinek ne lenne valamilyen emléke a Nagyerdei Stadionról. Legyen szó sporteseményről, kisdobos- és úttörőavatásról, Virágkarneválról, vagy akár a Campus Fesztiválról, valamilyen okból kifolyólag mindenki érintett a témában</em>. <strong>Boros Norbert jegyzete</strong>.

Szerintem nincs olyan debreceni ember, akinek ne lenne valamilyen emléke a Nagyerdei Stadionról. Legyen szó sporteseményről, kisdobos- és úttörőavatásról, Virágkarneválról, vagy akár a Campus Fesztiválról, valamilyen okból kifolyólag mindenki érintett a témában. Boros Norbert jegyzete.Éppen ezért akár nehéz is lehetne a szakítás a betonkolosszustól, de az utóbbi években, évtizedekben annyira lepusztult a hajdani modern létesítmény, hogy idővel mindenki szép csendben lemondott róla a lelke legmélyén.

Ugyanez volt a helyzet a régi Kölcsey Művelődési Központtal is, hiszen a nyolcvanas években többek között színházi előadásokra, koncertekre és kiállításokra tömegével jártak oda az emberek, de az idő vas fogának pusztítása után már csak a turkáló működött, az is mindössze félgőzzel. Aztán jött a „ráncfelvarrás”, s az új, igen impozáns Kölcsey visszanyerte egykori szerepét, s újra a cívisváros kulturális központjává vált.

Most a Nagyerdei Stadion megújulásán a sor, s ha minden a tervek szerint alakul, akkor 2014. április végén egy olyan létesítményt vehetnek birtokukba a debreceniek, ami túlmutat egy futballcsapat otthonán, s így ismét valamennyi cívis ember új emlékeket „gyárthat” magának.


Megkérdeztük olvasóinkat, milyen emlékeket őriznek a Nagyerdei Stadionról?

Debrecen - A sportért felelős államtitkár ásóval és kapával a kocsija csomagtartójában érkezett Debrecenbe.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!