Sport

2013.01.24. 13:35

Mentálisan nagyon megerősödtek ősszel az újhelyiek

Négy ponttal vezet az STK a bajnokságban, de az edző állítása szerint még semmi sem dőlt el.

Négy ponttal vezet az STK a bajnokságban, de az edző állítása szerint még semmi sem dőlt el. A labdarúgó megyei II. osztály Kelet csoportjában a sátoraljaújhelyi csapat telel az élen, amelynek négy pontos előnye van a második Máddal szemben. Szabó Lászlót, az STK edzőjét először november végi, szezonzáró nyilatkozatának egy részével szembesítettük, amelyben a riválisoknak üzent egy „Igazoljatok!”-kal.

– Ezzel azt kívántam jelezni, hogy voltak olyan klubok, amelyek nem túl etikus módon játékosaikon keresztül keresték meg a mi játékosainkat, akiket próbáltak különböző ígéretekkel elcsábítani – nyilatkozta a szakember. – A jó szereplésnek úgy látszik, az átigazolási piacon is meg lett a hatása, a kapusainktól kezdve szinte a teljes keret iránt van érdeklődés különböző bajnoki osztályokból. Azért az adatok beszédesek, a megyei II-t tekintve magasan mi értük el a legtöbb gólt, és mi kaptuk a legkevesebbet, azért ez egy olyan szakembernek is sokat mond, aki egyetlen egy meccsünket sem látta az ősszel.

Maximálisan kiaknázták

A zempléniek az előző nyáron intettek búcsút a megyei I-nek, s amint azt Szabó László bevallotta: mentális szempontból nem is bánja már az osztályváltást.

– A mostani mezőnyben, ezekkel a feltételekkel nehéz lett volna a bennmaradás... A kiesést követően, az elmúlt hónapokban a csapat fejben rendkívül sokat erősödött, elhitték a srácok, hogy igenis tudnak nyerni, igenis képesek megfelelően szerepelni, még ha egy szinttel lejjebb lévő küzdelemsorozatról is van szó.

Az edző ugyanakkor örömmel újságolta, hogy a TAO által nyújtott lehetőségeket sikerült maximálisan kiaknázni, köszönhetően a polgármesteri hivatal hathatós közreműködésének, amely segített támogatók felkutatásában.

Ha minden a legnagyobb rendben – legalábbis a számok nyelvén –, akkor kijelenthető- e, hogy eldőlt az első hely sorsa a Kelet csoportban? – kérdeztük ezt is Szabó Lászlótól.

- Abszolút nem dőlt el semmi, annak tükrében végképp nem, hogy a csapatok erősíteni fognak és nem csak azért, mert én erre hívtam fel a figyelmüket... – Egy bajnoki címhez szükséges pár dolog, nálunk leginkább az, hogy együtt maradjon ez a garnitúra, és legyünk tavasszal is olyan egységesek, odaadóak, mint amilyenek az ősszel voltunk. Ez a mostani STK szinte egy baráti társaság, olyanokkal, akik hat-hét éves koruk óta együtt futballoznak, ami azért elég ritka manapság a fociban. A csapatban páran a rutinosabb korosztályt képviselik, szerintem éppen ideális az egyensúly a fiatalabb generációval, ennek is szerepe volt az eredményekben. Két poszton erősíteni szeretnénk, az elképzelés meg lenne, hogy kikkel, ám neveket ebben a pillanatban korai lenne említeni.

Úgyis rakták össze

Az edzőnek felvetettük, hogy Pankovics Dávid talán külön is megérdemli a dicséretet, hiszen tizenöt gólt szerzett az ősszel.

– Mindenki megérdemli... – vágta rá Szabó László. – Nyilván oka van annak, amiért ő a csoport gólkirály-jelöltje. A saját képességein túl az, hogy egy egységes társaság volt mögötte, amelyben mindenkinek meg volt a maga feladata, szerepe. Én egyébként sosem gondolkodtam egyénekben, hanem csapatban, úgyis raktuk össze a gárdát, hogy annak a játéktudása ezen a szinten megfelelő legyen.

Az újhelyiek a múlt hét kedden kezdték el a felkészülést, heti három tréninggel, amit felváltva hol a szabadban, hol fedett helyen végeznek. A jövő héttől a társulat átáll a „heti négy foglalkozás”-os rendszerre, aztán a minden naposra. Később természetesen csökken a penzum, s következnek a hétvégi felkészülési mérkőzések.

ÉM-MI


A gólszerzők

15 gólos: Pankovics Dávid.

10 gólos: Szabó István.

5 gólos: Szabó Sándor.

4 gólos: Fodor János, Petró Attila.

3 gólos: Petró Miklós, Matisz Márton.

2 gólos: Fedor Dávid, Takács Róbert, Petercsák Gábor.

1 gólos: Fodor Róbert, Sánta Tibor, Pankovics Imre, Fazekas Dávid, Sikorszki Zoltán.

Öngólos: Kanalas Richárd (Tiszakarád).

Az 5. fordulóban félbeszakadt Bodrogkisfalud – Sátoraljaújhely mérkőzés három pontját, 3-0-s gólkülönbséggel a megyei igazgatóság fegyelmi bizottsága az STK javára igazolta.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!