Sport

2013.01.13. 21:06

Kilencet vágtak az Újpestnek a Macik

A Jegesmedvék Újpesten játszották az újabb „hosszú hokis hétvége” második mérkőzését. Ezúttal a lilák nem tudták meglepni a Macikat, akik magabiztos győzelmet arattak.

A Jegesmedvék Újpesten játszották az újabb „hosszú hokis hétvége” második mérkőzését. Ezúttal a lilák nem tudták meglepni a Macikat, akik magabiztos győzelmet arattak.

A Jegesmedvéket ismét szépszámú és lelkes szurkolók kísérték el az idegenbeli mérkőzésre, így bíztatásban nem volt hiány. A meccs alaphangját egy villámgyors Maci-gól adta meg, hiszen 24 másodperc elteltével egy kékvonalas lövésbe Dubek ért bele, és a korong így vágódott a kapuba (0-1). A miskolciak továbbra is támadásban maradtak, és a 10. percben újabb gólt lőttek. Emberelőnyben gyönyörűen passzolták ki a lilák védelmét, és a támadást Tóth fejezte be egy közeli találattal (0-2). A 11. percben szépített az Újpest, Farkas egy kipattanót lőtt közelről a hálóba (1-2). A 17. percben ismét szépen „gurigázták” ki a Macik az Újpest hátsó sorát, és ezúttal is Tóth lőtt a hálóba a kapuvas mellől (1-3).

Tóth Adrián mesterhármas!

A második harmad ismét Maci góllal indult. A 3. percben – emberelőnyben – Cowan lövése még a kapuvason csattant, ám a kipattanót Saluga kapásból vágta a hálóba, a vendégek így 11 másodperc alatt használták ki ezt az emberfórt(1-4). A 11. percben Saluga ugrott ki egy remek passzal, elfektette Hajeket, majd a mögötte érkező Tóth Adriánhoz passzolt, akinek már csak az üres kapuba kellett emelnie (1-5). A 16. percben Láda kapta a korong a kék vonal közelében, kicsit lopta a távolságot, majd kilőtte a hosszú sarkot (1-6). A Jegesmedvék sorra vezették igen szép támadásaikat, de valami mindig hiányzott a gólhoz, vagy Hajek védett, közben pedig a házigazdák kontrákból igyekeztek veszélyeztetni, kevés sikerrel.

Nincs harmad Maci-gól nélkül

A harmadik harmad sem maradt Jegesmedve gól nélkül. A 6. percben Nagy Gergő adott középre, ahol Fodor szúrt bele a korongba, így juttatva azt a kapuba (1-7). A 11. percben ismét Fodor volt eredményes, miután a középen kapott korongot átpasszírozta Hajeken (1-8). A 19. percben emberhátrányban Popovics ugrott ki, de szabálytalanul akadályozták. A megítélt büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette (1-9).

A Jegesmedvék jól játszva, szép gólokat lőve arattak egy izgalommentes győzelmet.

Jegyzőkönyv

Újpesti TE - Miskolci Jegesmedvék 1-9 (1-3, 0-3, 0-3)

Újpesti Jégcsarnok 200 néző, V: Sós, Haszonits, Sipos, AbonyiMiskolci Jegesmedvék: Budai K. – Gőz, Popovics, Nagy K., Szilágyi, Láda, Saluga, Ritó, Tóth, Smith, Dubek, Hegyi, Cowan, Fodor, Atkinson, Czuba, Miskolczi, Rafaj, Nagy G., Gyenes(k). Edző: Tim Kehler.

Újpesti TE: Hajek – Vecaj, Bereczki, Kovács, Reiter, Jankovics, Dorner, Zalavári, Wéber, Németh, Virág, Székely, Meretei, Maklári, Pichler, Schellin, Pál, Szajbert, Farkas, Gergely, Sommer, Székely(k). Edző: Ancsin János.

Gól: Farkas ill., Dubek, Tóth(3), Saluga, Láda, Fodor(2),

Kiállítás: 8 perc illetve 14 perc

Ancsin János: - Ma nem voltunk egy súlycsoportban a Miskolccal. Ha hullámvölgyben vagyunk, akkor sajnos ekkora a különbség a két csapat között.

Tim Kehler: - Jól játszottunk ma, szép gólokat lőttünk, kiszolgáltuk a szurkolóinkat. Ám a lényeg mégis a három pont, hiszen az visz előre bennünket a céljaink felé.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!