Sport

2013.01.29. 15:17

Gladiátorként kell küzdeniük

Debrecen - A sorsolás alapján nehéz idény elé néz a cívisvárosi csapat.

Debrecen - A sorsolás alapján nehéz idény elé néz a cívisvárosi csapat.A Magyar Amerikai Futball Szövetség (MAFSZ) közzétette a 2013-as idény divízió I-es és II-es beosztását. Az idei évben több változást is eszközölnek a két osztály lebonyolításában, hiszen mindkét sorozatban kilenc résztvevő lesz, ám idén a szövetség beiktatta az NFL-ből is ismert szabadkártyás (wild card) kört. A csapatok a 2013-as szezon alapszakaszában összesen hat mérkőzést játszanak majd. A rájátszásba hat egyesület juthat be, amelyek közül a tabella első két helyezettje automatikusan az elődöntőbe jut, míg a harmadik a hatodikkal, a negyedik pedig az ötödikkel fog megküzdeni a legjobb négy közé jutásért. A két divízió döntőjét július 13-án rendezik.

Négy fővárosi ellenfél

A Debrecen Gladiators számára nem lesz könnyű a 2013-as szezon: a hajdúsági alakulatnak meg kell majd küzdenie a 2012 decemberében szövetségi tagságot kapó Szekszárd Bad Bones-szal, illetve a Dabas Sparks-szal.

Emellet a Gladiátoroknak négy budapesti csapat is benne lesz a menetrendjében: a Hurricanes II, az Újbuda Rebels II, az Újpest Bulldogs és a Wolves II. Ezek közül a Farkasokkal és a Kutyákkal már találkoztak tavaly az arany-feketék, és míg előbbit 30-0-ra verték hazai pályán, addig utóbbival egy nagyon fordulatos találkozón 28-25-ra kikaptak. Viszont a Lázadók és a Hurrikánok másodikszámú csapata sem lesz könnyű rivális, hiszen a Rebels II a 2012-es divízió II ezüstérmese, míg maga a Budapest Hurricanes egyesületnek bármely szakosztálya veszélyes ellenfél lehet remek játékosállománya és edzői stábja miatt. Emellett nem szabad elfelejteni, hogy a Hurrikánok elsőszámú játékosai egy éve HFL-döntőt játszottak a Budapest Wolves ellen.

A Debrecen Gladiators április 13-án lép majd pályára először a Gázvezeték utcai stadionban az újonc Szekszárd Bad Bones ellen.

HBN-MAL


A Debrecen Gladiators idei menetrendje

Április 13. (szombat): Debrecen Gladiators-Szekszárd Bad Bones

Április 20. (szombat): Budapest Wolves II-Debrecen Gladiators

Május 4. (szombat): Újbuda Rebels II-Debrecen Gladiators

Május 19. (vasárnap): Újpest Bulldogs-Debrecen Gladiators

Június 1. (szombat): Debrecen Gladitors-Budapest Hurricanes II

Június 16. (vasárnap): Debrecen Gladiators-Dabas Sparks

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!