Sport

2013.01.17. 10:24

Férfi kézilabda-vb: Megnehezíteni a házigazdák dolgát

Madrid - Spanyolország lesz a következő ellenfele a kézilabda világbajnokságon a magyar válogatottnak csütörtökön.

Madrid - Spanyolország lesz a következő ellenfele a kézilabda világbajnokságon a magyar válogatottnak csütörtökön.Két győzelem és egy vereség után, a házigazda ellen folytatja világbajnoki szereplését a magyar férfi kézilabda válogatott. A mieink kedden este kilenc gólos vereséget szenvedtek Horvátország ellen, így a hatos csoportban a harmadik - de még mindig továbbjutó - helyre csúsztak vissza. A szerdai regenerációs nap után már a spanyol-meccs áll a fókuszban, hiszen vélhetően telt ház előtt, nagyszerű hangulatban csaphatnak össze a végső győzelemre is esélyesnek tartott hispánokkal.

Az elmúlt esztendőben a két válogatott kétszer is találkozott egymással: a szerbiai Európa-bajnokságon Császár Gábor időntúli hétméteresével harcoltuk ki a döntetlent, a londoni olimpián viszont a spanyolok simán győztek. Most is ők számítanak a találkozó esélyesének, de ez nem azt jelenti, hogy előre beírhatnák nekik a két pontot.



Pontosabban támadni

- Természetesen mindannyian csalódottak voltunk a horvát-meccs után, mert meglepetésre készültünk és csúnya vereség lett a vége - fogalmazott Mikler Roland, a magyar válogatott első számú kapusa. Rengeteg hibát vétettünk, tíz leindítás gólt kaptunk, ami a spanyolok ellen nem fér bele. Csak akkor lehet esélyünk a győzelemre, ha a támadás-befejezéseink pontosak, így az ellenfélnek nincs esélye arra, hogy könnyű gólokat szerezzen. Számomra egyébként rendkívül fontos ez a világbajnokság, hiszen ebben a szerepkörben nekem ez az első nagy nemzetközi tornám. Szeretném bebizonyítani, hogy méltó vagyok a bizalomra, ehhez pedig huzamosan jó teljesítményre van szükségem a kapuban.

A spanyol sajtó Nagy László ügyének visszaemlítésével hangolt a találkozóra. A világklasszis átlövőt ismét emlékeztették arra, hogy tavaly még megvolt az esélye annak, hogy náluk szerepeljen. Nagy erre diplomatikusan úgy válaszolt: "Ez a történet lezárult, azért vagyok itt a világbajnokságon a magyar válogatottal, hogy a szülőhazámat szolgáljam."

A spanyolok egész biztosan készülnek majd belőle, csakúgy, mint kedden a horvátok tették. Nagy Lászlónak tehát nem lesz könnyű dolga, de nem csak neki, hanem a többieknek is föl kell nőni a feladathoz. A legutóbbi csoportmérkőzésen ugyanis nem volt kiemelkedő teljesítmény, ez is hiányzott ahhoz, hogy szoros meccset vívjunk Horvátországgal.

Nem asszisztálunk

- Semmi sincs veszve a keddi vereség után, hiszen ismét egy nagyon hosszú világversenyen vagyunk - tette hozzá Juhász István, az MKSZ szakmai igazgatója, Mocsai Lajos segítője. - Jelenleg a horvát és a spanyol csapat kiemelkedik ebből a hatosból, nekünk továbbra is a biztos továbbjutás a célunk. Ehhez elsősorban Algériát kell legyőzni, de természetesen mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a házigazdáknak is megnehezítsük a dolgát. Egész biztos, hogy egy különleges élmény lesz ilyen hangulatban pályára lépni, de nem szeretnénk asszisztálni a hazai fiesztához. Tudjuk, hogy a csoport második helyhez bravúr kell, kedden elmaradt, ezért most lehet javítani.

A világbajnokság D csoportjában csütörtökön is három találkozót rendeznek. Nyitásként Algéria az ausztrálokkal csap össze, majd 19 órától jön a magyar-spanyol rangadó, végül a nap zárásaként a horvátok Egyiptommal mérik össze az erejüket Madridban.

- Marosréti Ervin, Madrid -


Madrid - Az olimpia után a világbajnokságon sem volt esélyünk Horvátország legyőzésére.

A magyar szurkoló mindig leleményes, optimista és kedvenc csapatát még a világ végére is elkíséri. A spanyol fővárosban is hazai pályát varázsolnak honfitársaink a férfi kézilabda válogatott világbajnoki csoportmérkőzésein.

Madrid - Harmincgólos győzelemmel folytatta világbajnoki szereplését a magyar férfi kézilabda-válogatott.

Budapest/Madrid, 2013. január 12., szombat (MTI) - Az olimpiai negyedik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatott a vártnál könnyebben, 32-23-ra nyert az egyiptomi csapat ellen a spanyolországi világbajnokság nyitófordulójában.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!