Sport

2013.01.29. 12:45

"Fejtágítón" jártak Törökországban

A török riviérán fekvő híres üdülőhely, Antalya adott otthont a játékvezetők és ellenőrök táborának.

A török riviérán fekvő híres üdülőhely, Antalya adott otthont a játékvezetők és ellenőrök táborának.A sípmesterek január 19-én Bécsből repültek a Földközi-tenger partjára, majd nyolc nappal később, január 26-án utaztak haza.

– A hagyományos téli táborban a hazai élvonalbeli férfi és női keret tagjai, az asszisztensek, továbbá az NB I-es ellenőri keretbe soroltak vettek részt – mondta Kurmai Zoltán, aki egykor kilencvenkilenc NB I-es meccset dirigált, s jelenleg oszlopos tagja az itthoni legmagasabb osztályú mérkőzéseken közreműködő füttyösöket „felügyelő” csapatnak. – Az eseményen öten képviseltük megyénket: Fábián Mihály (FIFA minősítésű játékvezető), Radványi Ádám (NB I-es játékvezetői kerettag), Márkus Tamás (asszisztens), dr. Varga Zsolt (asszisztens) és jómagam.

Videós oktatás

A Magyar Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottságának népes küldöttsége – Kurmai Zoltán szavaival élve – rendkívül feszített programon vett részt:

– Reggeltől estig tartottak a fejtágítók, valamint a fizikai foglalkozások – közölte, majd hozzátette: – Az elméleti teszteket videós oktatás fűszerezte. Utóbbi keretében a meccseken tapasztalt kényes szituációkat mutatták be az előadók. Némi túlzással azt is mondhatom, hogy például „rongyosra” elemeztük a lesekkel kapcsolatos helyzeteket. Mindezek mellett napi két, jelentős megterhelést nyújtó edzésen is helyt kellett állniuk a tábor lakóinak.

Antalyában az MLSZ JB két alelnöke, Puhl Sándor (az 1994-es, Egyesült Államokban rendezett világbajnoki döntő bírája) és Hanacsek Attila volt a táborparancsnok.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!