Sport

2013.01.27. 16:25

Ez így is haladás: második Kövesden a Várda

Kisvárda - A hazaiak NB II-es futballcsapatát is legyőzte Révész Attila legénysége.

Kisvárda - A hazaiak NB II-es futballcsapatát is legyőzte Révész Attila legénysége.Ami bevált, azon nincs mit változtatni: a tavalyihoz hasonlóan ezen a hétvégén is részt vett a mezőkövesdi Farkas István-emléktornán a Várda SE. A hat csapatot felvonultató viadal szombati napján a kisvárdaiak okozták a legnagyobb meglepetést azzal, hogy 2–0-ra legyőzték a házigazda Mezőkövesdet, amely a harmadik helyen telel az NB II. Keleti csoportjában.

Az NB III. Tisza-csoportjának címvédője és őszi első helyezettje addigra már legyűrte a hozzá hasonlóan a harmadosztályban szereplő Kecskeméti TE II-t, így csoportelsőként került a másnapi fináléba. Szombaton kétszer harminc perces meccseket vívtak a csapatok, a vasárnapi helyosztókon már kétszer 45 perc volt a játékidő. A kisvárdaiak ellenfele az NB II-es Haladás VSE II volt a torna utolsó mérkőzésén, amelyen a fáradtan mozgó Révész Attila-tanítványok már nem tudták bevenni az ellenfél kapuját, ellenben ők kaptak egy igencsak elkerülhető találatot, így végül Szombathelyre került a trófea.

Többen is próbajátékon

A várdaiaknál több új arc is feltűnt a két nap során. Az ukrán Volodimir Korotjuk már a csapat teljes jogú tagjaként vett részt a tornán, míg a kárpátaljai védő, Tóth Róbert és a több más megyei csapatból is ismert ukrán támadó, Ivan Szkunzjak próbajátékon vett részt. Ugyancsak megmutatta magát Namaquita Roland és Nyírcsák Gábor, ám ők nem tudták meggyőzni a szakvezetőt, hogy szükség lenne rájuk a tavaszi folytatásban. Annál inkább Fodor András és Iván Attila, a két középpályás ugyanis különdíjakkal is gazdagodott Mezőkövesden: előbbi a csapata legjobbjának, utóbbi az egész mezőny legtechnikásabb játékosának járó plakettet hozhatta haza.

Felkészülési meccsek

Farkas István-emléktorna, Mezőkövesd, csoportmérkőzések

Várda SE–Kecskeméti TE II 1–0 (0–0) 

 Gól: Oláh D.

Mezőkövesd–Várda SE 0–2 (0–1)

Gól: Fodor A., Brankovics P.

Döntő

Haladás II–Várda SE 1–0 (1–0)

Előkészületi mérkőzés

Tiszakanyár–Nagyhalász 4–2 (2–0)

Gól: Haburcsák K. 2, Haburcsák D., Csombók Z., illetve Kóder, Farkas A.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!