Sport

2013.01.21. 13:30

DFC: piros lapot adtak önmaguknak

Miskolc - Visszalépett az NB II-es férfi futsal bajnokság további mérkőzéseitől a Diósgyőri FC csapata.

Miskolc - Visszalépett az NB II-es férfi futsal bajnokság további mérkőzéseitől a Diósgyőri FC csapata.A gárda tagjai már a hétfő estére kisorsolt, Újpesti TE elleni mérkőzésre sem utaztak el.

– Elhatározásunkról értesítettük a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottságát és aktuális ellenfelünket, a lila-fehéreket is – mondta Vígh Ferenc csapatvezető, aki játékosként hétről hétre nagyszerű teljesítménnyel örvendeztette meg a nézőket. – Gondjaink akkor kezdődtek, amikor a békéscsabai bajnoki meccsünkön két játékosunkat bántalmaztak, mi pedig levonultunk a pályáról. Ezután engem eltiltottak és a március 15-ig szóló száműzetésem idejére az ügyes-bajos dolgainkat, különböző okok miatt, senkinek nem tudom átadni. Aztán felmerültek anyagi és utazási nehézségek: tehetős szponzor nem állt mögöttünk és amikor idegenbe mentünk, az egyik játékosunknak a kocsiját is igénybe kellett vennünk ahhoz, hogy egyáltalán útra kelhessünk. Teljesen ellehetetlenültünk, így pedig nincs értelme folytatni a bajnokságot, ugyanis saját zsebből mégsem finanszírozhatjuk a meccseinket.

A DVTK-val

A pontvadászatból még tizenkét összecsapás van hátra. A DFC soros ellenfelei most játék nélkül kapják majd a pontokat, az ötödik helyen álló miskolciakat pedig a táblázat végére sorolják.

– Szurkolóinkat sajnálom, nekik általában színvonalas szórakozást biztosítottunk hétfő esténként – folytatta Vígh Ferenc. – Sok tehetséges, a műfajhoz értő játékossal rendelkezünk, ezért nem szeretnénk örökre eltűnni a süllyesztőben. Terveink szerint a nyáron újjá akarjuk szervezni a csapatot, ehhez azonban arra van szükség, hogy eredményes tárgyalást folytassunk a DVTK-val. Igen, nem titok, a DVTK nevét szeretnénk haszálni a futsalban, hogy ez lehetséges-e, továbbá kapunk-e majd valamilyen támogatást a piros-fehérektől, nos, ez a jöző zenéje.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!