Sport

2013.01.27. 18:14

A vasárnapi meccsre már nem maradt energia...

Nyíregyháza - A szombaton még Szegeden szereplő NRK-játékosok nem bírtak a Vasassal.

Nyíregyháza - A szombaton még Szegeden szereplő NRK-játékosok nem bírtak a Vasassal.Az NRK élvonalbeli női röplabda csapata meglehetősen régen, december derekán élvezhette utoljára a hazai közeg előnyét – hátrányt viszont nem szenvedett. Olyannyira nem, hogy idegenbeli győzelmekkel (Veszprém, Palota) előbb a bentmaradást biztosította, egyben kőbe véste, hogy a negyedik helyről (ami a kiemelt Gödöllő csatlakozásával valójában az ötödik pozíció...) rugaszkodhat neki a felsőházi rájátszásnak.

Emígyen a nyíregyháziakat nem feszélyezte a nyerési kényszer, nem úgy a Vasast, amely az alapszakasz legjobbja címre hajt. Az angyalföldi társulat – soraiban az exnyírségi Miklai Zsanettal – nem is pihent a babérjain, más kérdés, a házigazdák folyamatosan a kezük alá dolgoztak. Tizennégy „lenyelt” nyitással ugyanis akkora előnyt adtak egyébként is esélyesebb ellenfelüknek, ami végzetesnek bizonyult. Pedig az első szettben megmutatkozott, hogy a fővárosiak is sebezhetők: a nyíregyháziak nyolc pontos hátrányból kapaszkodtak vissza, érkezett is a nézőtéri biztatás Erdősné Balogh Erikának: „Egy ász, egy sör!” Mindhiába. A fellángolás csupán arra volt elegendő, hogy szoros legyen a parti.

A második, majd a harmadik játszmában ugyanis Miklai és Szabó Andrea alaposan megszórta az NRK-t, mindennek tetejébe, a nyitásfogadás továbbra sem ment. Ennek csak is vereség lehetett a következménye.

Balázs István együttesének mentségére szóljon, szombaton, csaknem a teljes keret Szegeden szerepelt: az országos ifjúsági kupa elődöntőjét sikerrel vívta meg a klub utánpótlás gárdája – a vasárnapi fellépésre viszont már nem maradt energia...

KM-KT

Röplabda: NB I., női

NRK-Nyíregyháza–Vasas 0:3 (-22, -13, -13) 

Vasvári gimnázium, 100 néző, v.: Hóbor, Halász E.

NRK: Akimova, Hegsperger A. 5, Erdősné 9, Berényi E. 2, Ilyés B. 10, Roma F. 2. Csere: Szabó I. (liberó), Andrejkovics. Edző: Balázs István.

Vasas: .Vacsi E. 5, Tálas Zs. 4, Miklai Zs. 11, Gubicza L. 9, Szabó A. 14, Stefanik O. 10. Csere: Tóth A. (liberó), Fábián F., Borsos L. 2, Takács B. Edző: Jókay Zoltán.

Ász: 5–14. Rossz nyitás: 8–10.


Mesterszemmel

Balázs István: – Komoly nyitás és nyitásfogadási gondjaink akadtak a mérkőzésen, így a jól játszó Vasas nem is lehetett más az eredmény. 

Jókay Zoltán: – Az elején egy kicsit döcögtünk, aztán hál istennek pontosabbá váltunk és meghozta az eredményt.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!