Sport

2013.01.15. 15:40

A papírforma mellettük szól

Az eddig egyetlen győzelmet elérő Eger gárdája ellen vívja meg 13. bajnokiját a Debrecen.

Az eddig egyetlen győzelmet elérő Eger gárdája ellen vívja meg 13. bajnokiját a Debrecen.Újabb összecsapás előtt áll a DVSE a Vodafone Férfi OB I-ben: szerdán 19.30-tól a tabella utolsó előtti helyén szerénykedő EKF-EgerFood-Imola együttesét fogadják a hajdúságiak a sportuszodában. Az év első meccse nem alakult túl jól a szebb napokat is megélt Debrecen számára: noha egy ideig jól tartották magukat Gyöngyösi András tanítványai a címvédő Vasas ellen, a végére elfáradtak a több hiányzóval kiálló cívisvárosiak, így a pestiek 12-6-os sikert arattak. Nem volt sok idejük azonban sebeik nyalogatására a hajdú-bihariaknak, hisz máris itt van egy újabb találkozó egy fiatal csapat, az Eger ellen.

Talán jót is tett

– Annak ellenére, hogy ellenfelünk a tabella alsó házában található, hiba lenne lebecsülni, ezzel együtt simán kellene abszolválni ezt a mérkőzést, még úgy is, hogy nehezebb időszakot élünk meg mostanában – kezdte a DVSE mestere, Gyöngyösi András. Szépen lassan rakjuk össze a csapatot, a távozókat helyi nevelésű fiatalokkal próbáljuk pótolni. Eredetileg is ez volt a célunk, csak most ez a folyamat kissé felgyorsult – ki tudja, még jól is elsülhet.

- Hosszú még a bajnokság, bízom benne, a végére összeáll az együttesünk, és egy újabb bravúrral lephetjük meg a pólóvilágot. Jó a hangulat a csapatban, a fiúkat sikerül motiválni, profi sportolók, tudják mi a dolguk. Úgy tűnik, a problémák nem hogy szétzilálnák, sokkal inkább egységesítik a gárdát – tudtuk meg a Tojás becenévre hallgató trénertől, aki a szerda esti riválisról is ejtett néhány szót.

– Az Eger egy fiatal együttes, több tehetséges ifjút is a soraiban tudhat, viszont azt hiszem, nem lesznek képesek minket megfogni, pláne centerposzton. Sérültünk szerencsére nincs, csapatkapitányunk, Varga Tamás még mindig lábadozik.

A debreceni vízilabdacsapat egy kedd esti „laza” Kanada elleni edzőmeccsel hangol a szerdán 19.30-kor kezdődő Eger elleni összecsapásra. Illetve további találkozókat is tervez a DVSE, a cél, hogy minél többet gyakoroljanak a játékosok, hisz szombaton Szentesen lesz jelenésük, míg január 23-án, szerdán már az Európa Kupa elődöntőjében a szerb Radnicki Kragujeváccal találkoznak.

Szabó Dóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!