Sport

2012.12.15. 15:25

Új otthonuk lehet a miskolci salakmotorosoknak

Miskolc - Két új lehetséges helyszínt is javasolt a miskolci salakmotorosoknak a miskolci önkormányzat. 

Miskolc - Két új lehetséges helyszínt is javasolt a miskolci salakmotorosoknak a miskolci önkormányzat. Mivel a miskolci, népkerti salakmotoros pálya jelenlegi állapotában nem alkalmas arra, hogy azon a Nemzetközi Motorsport Szövetség elvárásainak megfelelő körülmények között legyenek lebonyolíthatóak a versenyek, így a 2013-as évben a Miskolc Speedway salakmotoros klub által elnyert két nemzetközi verseny megrendezése (2013. április 27: páros Európa-bajnokság középdöntője, 2013. május 20: Csapat világbajnoki kvalifikáció) korántsem biztos, hogy realizálódik. Jacsó Tibor, a miskolci klub vezetője korábban már nyilatkozott lapunkban arról, hogy egy kisebb ráfordítással a népkerti pálya még alkalmassá tehető a 2013-as év versenyeinek a megrendezésére, de hosszú távon nem jelenthet megoldást a miskolci salakmotor életben tartására a népkerti bázis. Az Észak-Magyarország november 14-i számában a lehetséges új helyszínekről annyit mondott Jacsó Tibor, hogy van-e egy cég, amelyik egy olyan bázist szeretne építeni, amelyben több technikai sport is helyet kap 2014-től, illetve azt is megemlítette, hogy az önkormányzat vezetésével is tárgyalásban vannak azzal kapcsolatban, hogy hol lehetne a sportág számára egy új, minden szempontból kielégítő bázist kialakítani.

– A szikszói energiaital gyár kiterítette kártyáit, ezek után már nem sértek semmilyen érdeket, ha elmondom, amit úgyis mindenki sejt: velük tárgyaltunk korábban arról, hogy esetleg ott salakmotor pálya épülne – mondta Jacsó Tibor. – De most már az is tudható, hogy ha lesz is ilyen pályájuk ott valaha, az nem mostanában fog megépülni, vagyis az ő terveik a miskolci salakmotorsporton mostanában biztosan nem segítenek. Hozzáteszem: ezt tartottam a gyengébb szálnak, hiszen csupán egyetlen találkozón vettünk részt a képviselőikkel.

Előnyei és hátrányai

Jacsó Tibor természetesen a másik szálról is szót ejtett.

– A már említett lehetőséggel ellentétében, a miskolci önkormányzat vezetése kézzel fogható konkrétumokkal hozakodott elő a legutóbbi megbeszélésünkön, két helyszínt is javasoltak arra vonatkozóan, hogy hol lehetne elhelyezni, megépíteni egy új salakmotor pályát – tudtuk meg a miskolci salakmotorosok első emberétől. – Örömmel hallottam dr. Kriza Ákos polgármester úr kijelentését arra vonatkozóan, hogy célként tűzte ki, hogy ebben az évben meg kell találni az új helyét a pályának. Ennek jegyében két helyszínt is javasolt a városháza vezetése, arra kérve, hogy ezeket tekintsük meg, és véleményezzük. Mi ezt megtettük, mindkét lehetőségnek vannak előnyei és hátrányai is, utóbbiak persze nem leküzdhetetlenek. Most arra várunk, hogy a város főépítésze és a holding vezérkara állást foglaljon azzal kapcsolatban, hogy a lehetséges helyszínek a város fejlesztési tervébe beilleszthetők-e, elviekben mi is részt vennénk ezen a találkozón, de ennek az időpontja előttem még nem ismert.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!