Sport

2012.12.14. 08:37

Rövidpályás úszó-vb - Cseh második, Verrasztó harmadik lett 400 méter vegyesen

Isztambul/Budapest  - Cseh László és Verrasztó Dávid személyében két magyar érmest is köszönthettek a 400 méteres vegyesúszás csütörtök esti döntője után a rövidpályás világbajnokság második versenynapján, Isztambulban.

Isztambul/Budapest  - Cseh László és Verrasztó Dávid személyében két magyar érmest is köszönthettek a 400 méteres vegyesúszás csütörtök esti döntője után a rövidpályás világbajnokság második versenynapján, Isztambulban.A 25 méteres medencében zajló törökországi vb-nek a novemberi Európa-bajnokság első és második helyezettjeként vághattak neki, Cseh végig harcban volt az aranyért, háton vezetett is, de 18 éves japán vetélytársa, Szeto Dalja a hajrában gyorsabbnak bizonyult nála is. A Kőbánya SC úszója 4:00.50 perces idővel csapott a célba, míg ázsiai riválisa 3:59.15 alatt, a világ idei legjobb idejével győzött. A múlt hónapban Eb-második Verrasztó, a Jövő SC kiválósága 4:02.87 perccel lett vb-harmadik.

"Nem mondhatnám, hogy elégedett vagyok az ezüstéremmel. Nyerni akartam, de sajnos a japán srác kegyetlenül jól ment mellen, bennem viszont most nem nagyon volt több. - nyilatkozott Cseh László, hozzátéve, hogy egy kicsit jobb időre számított magától. - Ettől függetlenül jó érzés volt újra a dobogón állni, abban pedig biztos vagyok, hogy ennél jobb leszek a következő években."

"Bár az időm lehetett volna kicsit jobb, úgy érzem, kihoztam magamból azt, amire képes vagyok, ennél több nem volt ebben a versenyben. - mondta Verrasztó Dávid. - Az utolsó száz méteren már láttam, hogy megvan a bronz, ez egy kicsit megnyugtatott. Örülök, hogy végre egy világbajnokságon is érmet tudtam nyerni az Eb-ket követően."

Ez volt a magyar küldöttség harmadik és negyedik érme Isztambulban. A szerdai nyitónapon Hosszú Katinka megnyerte a 200 méter pillangót és harmadik lett 400 méter vegyesen.

Cseh László az esti programban még egyszer vízbe szállt: a nem a fő számai közé tartozó 100 méteres pillangóúszás fináléjában az erőviszonyoknak megfelelően senkit nem tudott megelőzni, és 50.93 másodperccel a nyolcadik helyen végzett.

Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna csütörtökön elődöntőzött, a 100 méter vegyesen mindketten továbbjutottak, miután összesítésben előbbi negyedik, utóbbi hetedik lett. Hosszú 59.17, Jakabos pedig 59.68 másodperces időeredménnyel biztosította helyét a péntek esti döntőben.

A nap utolsó egyéni száma, a női 800 méteres gyorsúszás úgynevezett gyors futama - kvázi döntője - Verrasztó Evelyn miatt volt érdekes magyar szempontból. A Jövő SC versenyzője a délelőtti selejtezőben összességében a hetedik időt produkálta 8:30.42 perccel, amely az esti szereplőket is figyelembe vevő teljes rangsorban a 15. pozícióhoz volt elegendő.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!