Sport

2012.12.13. 07:39

Rakaczki Bencének gyűjtöttek a pécsiek

Pécs - A Münchenben védő fiatal magyar kapus fizette a legtöbbet a PMFC mezéért.

Pécs - A Münchenben védő fiatal magyar kapus fizette a legtöbbet a PMFC mezéért.

Az 1860 München utánpótláscsapatának kapusa vette meg a dedikált PMFC mezt. A pécsi labdarúgócsapat azért licitáltatott a játékosok által aláírt mezre, mert ezzel szerettek volna hozzájárulni Rakaczki Bence gyógykezeléséhez.

Az Együtt A Leukémiás Gyerekekért Alapítvány támogatásával lebonyolított aukción végül 25 ezer forintért kelt el a mez, amelyet Székely György, az 1860 München U19-es kapusa vitt el. Székely nem tartja meg a relikviát, hanem elküldi Rakaczki Bencének – derült ki a fiatal kapus dr. Elbert Gábor cégvezetőhöz eljuttatott leveléből.

A diósgyőriek hálóőre leukémiában szenved. Mióta kiderült, hogy beteg, azóta több labdarúgócsapat igyekszik segíteni, ehhez az összefogáshoz csatlakozott most a PMFC-MATIAS is.


A licit győztese, Székely György egy levelet is eljuttatott a PMFC-nek:

 

"Tisztelt Elbert Gábor Sportigazgató Úr,

Az egyik legnagyobb közösségi portálon szereztem tudomást az Önök által is támogatott jótékonysági akcióról, melynek keretén belül, egy a PMFC játékosai által aláírt, mezre licitálva lehetett a súlyos betegségben szenvedő tehetséges fiatal diósgyőri kapusnak, Rakaczki Bencének a gyógyíttatásához segítséget nyújtani.

Már több fórumon is olvastam, hogy a hazai és a nemzetközi bajnokságokban szereplő játékosok felajánlásaikkal, jókívánságaikkal segítik Bence mielőbbi gyógyulását. Szerettem volna a szerény lehetőségeim mellett, valahogy én is hozzájárulni kapustársam mielőbbi felépüléséhez, ezért részt vettem a jótékonysági árverésen, amit 25 000 Ft-os felajánlásommal megnyertem. Az alapítványnak átutalandó összegen túl, a liciten megnyert PMFC mezt is szeretném Bencének jókívánságaimmal együtt elküldeni.

Ezúton szeretnék köszönetet mondani Önöknek és az "Együtt a Leukémiás Gyerekekért Alapítványnak", hogy létrehozta és sikeresen megvalósította ezt a Jótékonysági Akciót.

Üdvözlettel:

Székely György

TSV 1860 München / U- 19 kapusa"


Forrás: pmfc.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!