Sport

2012.12.28. 10:59

Peresztegi penzum: egy nap négy edzés

Két napon át, két csapatnak, napi két kosárlabda edzést tart Peresztegi Nagy Ákos.

Két napon át, két csapatnak, napi két kosárlabda edzést tart Peresztegi Nagy Ákos.A Work Force-DKSK Miskolc NB I/A csoportos női kosárlabdacsapatának vezetőedzője a két ünnep között dupla munkát végez, ugyanis a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségétől kapott megbízatásnak is igyekszik eleget tenni, azzal, hogy az U18-as női válogatott számára, mint az együttes szövetségi edzője összetartó, felmérő tréningeket tart.

Hiányos

A magyar U18-as női kosárlabda válogatott tagjainak, összesen 13 ifjú hölgynek kellett volna jelentkeznie a karácsonyt követő első munkanapon Miskolcon, az összetartás első edzésén, de nem jött össze a teljes létszám.

– Egy játékos lebetegedett, ketten pedig eltűntek az adminisztráció útvesztőjében, ugyanis két debreceni kosarashoz valamilyen – egyelőre ismeretlen – ok miatt nem jutott el a meghívás ténye, a válogatott keret összetartására szóló meghívó, így csak tízen voltunk az első edzésen – mondta Peresztegi Nagy Ákos, aki arra a kérdésre, hogy miért volt szükség arra, hogy év végén összerántsa a fiatalokat, így válaszolt: – A szövetség versenynaptárában szerepelt egy ilyen összetartás megszervezésének lehetősége, én pedig örülök annak, hogy ezt az alkalmat kihasználva, a nyári felkészülést szem előtt tartva, megnézhetem a napi munka közben azokat a játékosokat, akik a 2011-es U16-os Európa-bajnokságon nem vettek ugyan részt, de korosztályukban a jobbak közé tartoztak. Így ugyanis képet kapok arról, hogy mennyit fejlődtek az elmúlt másfél, két évben, és dönteni tudok arról, hogy közülük kinek lehet, lesz helye a szűkebb keretben, hogy kikre számíthatok majd, amikor a jövő év július elsején, a 16-os kerettel megkezdjük a közvetlen felkészülést az augusztusi, Miskolcon megrendezésre kerülő Divízió B Európa-bajnokságra.

Csak Miskolc

Arra is a kíváncsiak voltunk: felvetődött-e egyáltalán, hogy Miskolcon helyett esetleg más helyszínen legyen az U18-as válogatott összetartása.

– Mivel az Eb is itt lesz, és engem a klubmunkám is ideköt, és a felkészülést is itt fogjuk csinálni a fiatalokkal, így fel sem vetődött más helyszín – mondta Peresztegi Nagy Ákos, aki arra a kérdésre, hogy minként tudja ezt összeegyeztetni a DKSK-nál vállalt megbízatásával, a következőket válaszolta: – Úgy, hogy egymás után tartom az edzéseket. Csütörtökön délután négytől fél hatig az U18-asokkal dolgoztam, után rögtön a DKSK következett, és hétkor végeztem. A pénteki nap húzósabb, ekkor mindkét együttesnek két-két tréninget írtam ki, és szombaton is hasonló lesz a helyzet, vagyis ezen a napon is négy tréninget fogok tartani, míg vasárnap 10 órától a két csapat egymás elleni meccsével zárul a hét.

Arra a kérdésre, hogy miként lehet ezt bírni, az edző tréfásan azt válaszolta, hogy a múlt heti karácsonyi vacsorán feltöltődött, és még van a betartalékolt energiából.


A DKSK-ról

Az NB I-es csapat tagjai közül öten hiányoztak a csütörtöki edzésről: a két amerikai légiós, Raven és Sanford szabadságát tölti hazájában. Szintén szülőföldjén tartózkodik a szerb Skoric, aki hazája válogatottjával egy felkészülési tornán vesz részt. Fürtös sérülése, részleges szalag szakadása miatt még nem edz, Dubei pedig az U16-os magyar válogatottal Csehországban vesz részt egy tornán. 

– Klubszinten az a fő irány, hogy ezekben a napokban a fizikai erőnlétet fejlesszük, ugyanis szükség lesz a kondira, mert januárban nyolc tétmérkőzés vár ránk – jegyezte meg Peresztegi Nagy Ákos.


Az U18 kerete

Studer Zsuzsanna (AKSC Szekszárd), Horváth Bernadett (Vasas), Kalocsai Dorina (Bajai NKK), Raus Vivien (Pécsi EAC), Jurkó Noémi (Nagykanizsai KK), Varga Barbara (BSE), Mojzes Gina (Bajai NKK), Simon Anikó (AKSC Szekszárd), Zsilinszky Lilla (BSE), Nagy Dóra (UNI Győr)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!