Sport

2012.12.12. 12:24

MKC: a Tata az ,,akadály"

A legjobb nyolc közé kerülésért játszik a Magyar Kupában szerdán 18 órától hazai környezetben a Mezőkövesdi KC.

A legjobb nyolc közé kerülésért játszik a Magyar Kupában szerdán 18 órától hazai környezetben a Mezőkövesdi KC.December 1-jén vívta meg utolsó őszi NB I/B-s bajnoki találkozóját az MKC, amely után Zsigmond György vezetőedző három nap pihenőt adott játékosainak. December 5-én, szerdán azonban már folytatódott a munka, igaz, a hetedikei foglalkozásról hiányzott a tréner.

– Elkéredzkedtem az elnök úrtól, ugyanis fiammal, Zsigmond Ádámmal Tatára mentünk, ahol műtéten esett át – adta meg az igazolt távolmaradás okát Zsigmond György. – Még a Nyíregyháza elleni mérkőzésen szenvedett kereszt- és oldalszalag-szakadást a térdében, nagyjából fél év kihagyás vár rá. Az ekkorra eső edzést a csapatkapitány, Fekete László tartotta meg, akivel előzetesen minden részletet megbeszéltünk. A tréningeken egyébként kicsit elhagytuk a labdát, helyette játék volt, erősítés és futás.

Motiváltnak kell lenni

A szerdai kupaellenfél, a Tatai AC jelenleg az ötödik helyen áll az NB I/B Nyugati csoportjában.

– Be tudtam szerezni róluk egy felvételt, mégpedig a Várpalota elleni meccsüket, amelyen kikaptak 25-21-re – folytatta Zsigmond György. – Rendelkeznek egy-két tapasztalt, NB I-et is megjárt kézilabdázóval, de talán már nem edzenek annyit, olyan szinten. Számomra kiderült, hol lehet őket megfogni, az biztos, hogy sokat kell majd futnunk, a saját, meglévő taktikánkon viszont nem változtatunk. A bajnoki évad első részét egy jó találkozóval zártuk le, örülnék neki, ha a három hetes téli pihenőre is pozitív hangulatban, boldogan mehetnénk. Ugyan az elnökség nem határozott meg célt a Magyar Kupában, de ha már ilyen szerencsésen alakult számunkra a sorsolás, akkor kutya kötelességünk mindent megtenni a továbbjutás érdekében. Nem csak magunk miatt, hanem amiatt a 700-800 szurkoló miatt, akik kijönnek a mérkőzésre. A döntő szerintem az lesz, hogy melyik együttes lesz motiváltabb, melyik akarja majd jobban a sikert. Remélem, mi...

A szabály az, hogy mivel azonos osztályban szereplő csapatokról van szó és a továbbjutás egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén a vendégcsapat kerül(ne) a következő körbe. Belépőjegyet egységesen 500 forintért lehet váltani, a bérletek nem érvényesek az összecsapásra. Az MKC és a Magico Ultras nevet viselő ultra csoport különben közösen ,,Dobj egy Macit!" akciót szervez a meccsre, amely során rászoruló gyerekeknek szerveznek plüssállat-gyűjtést.

ÉM-MI

A tények

Már megrendezett mérkőzések:

Csurgói KK – Ceglédi KKSE 29-21

B.Braun Gyöngyös – Balatonfüredi KSE 28-25

Kalocsai KC – Nyíregyháza-Nyír-Komplett 39-34

Balassagyarmati Kábel SE – Kőnig-Trade-Balmazújvárosi KK 28-24

A szerdai program:

Százhalombattai KE – Grundfos Tatabánya KC (18.00)

Pick Szeged – Váci KSE (18.00)

SZESE Győr – MKB Veszprém KC (18.30)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!