Sport

2012.11.16. 09:01

Smith maradt, Cowan is szerződött a Jegesmedvéknél

Folytatódik a jégkorong Mol Liga: Jegesmedvék – Dab.Docler meccset rendeznek pénteken 18.30-tól Miskolcon.

Folytatódik a jégkorong Mol Liga: Jegesmedvék – Dab.Docler meccset rendeznek pénteken 18.30-tól Miskolcon.A magyar jégkorong válogatott olimpiai selejtezője miatt tizenkét napos szünet volt a ligaküzdelmekben: a Macik ez idő alatt nem csak felnőtt szinten (Budai Krisztián, Hegyi Ádám) képviseltették magukat a nemzeti csapatnál, hanem utánpótlás vonalon is, mégpedig az U20-ban, Orosz Szilveszter, Miskolczi Márk, Ritó László és Nagy Krisztián révén. A miskolci edző, Tim Kehler szövetségi edző által irányított alakulat az olaszországi Pontebbában rendezett tornán lett negyedik, az olasz, a szlovén és a francia együttes mögött.

– Azért mentünk ki erre a tornára, hogy a kiderüljön, hol tartunk nem sokkal a brassói divízió II-es világbajnokság előtt – avatta be lapunkat a részletekbe Ritó László, a Jegesmedvék fiatal csatára. – Szerettünk volna jobb helyezést elérni Olaszországban, de a tényekhez tartozik, hogy mindhárom ellenfelünk magasabb divízióban szerepel, mint mi. Ennek a korosztályos válogatottnak egy ideje az a célja, hogy kerüljön feljebb ebből az osztályból, Brassóba is ezzel az elhatározással utazunk majd, ezt várja tőlünk a szakvezetés. Remélem, hogy én és klubtársaim is ott leszünk, az nem jelent semmit, hogy éppen edzőnk, Tim Kehler a szövetségi edző, ugyanúgy meg kell dolgoznunk a kerettagságért, mint másnak.

A népkertiek 19-es mezét viselő korongos sokat nem unatkozhatott ezután sem, mivel kedden már a lengyel bajnok KH Sanok ellen korcsolyázott ki a jégre.

– Igazából nem most voltam fáradt, hanem korábban – vallotta be Ritó László. – A válogatott túrája előtt ugyanis Erdélyben voltunk a Jegesmedvékkel, ahonnan november 5-én, hétfőn reggel érkeztünk haza, ám szinte azonnal indultunk Budapestre, ahol kora délután már egy kétórás edzésen vettünk részt. A Sanok elleni mérkőzés nagy élmény volt, szerintem nem csak nekem, mert kiváló hokisok voltak a lengyeleknél, többek között az NHL-es Wojtek Wolski, aki gyors, technikás játékos, fantasztikus keze van... Különben a sorunknak is jól ment, hiszen gólokat szereztünk ezen a meccsen.

Ritó Lászlóval ezután visszatértünk a Mol Ligához, a dunaújvárosiakkal szemben vívandó összecsapáshoz – a sárga-feketéknek a 48 találkozóból álló alapszakaszból ez lesz a 21. meccsük.

– Már nagyon el szeretnénk kapni őket... – jelentette ki a támadó. – A legutóbbi találkozónkon is közel voltunk hozzájuk, több helyzetünk is akadt, mint nekik.

Új fiú(k)

Kedden, a Sanok ellen szóhoz jutott a 23 esztendős kanadai hokis, Justin Smith is. Vele kapcsolatban már október 25-én beszámoltunk arról, hogy Miskolcon tartózkodik, ám azonnal megsérült a tréningen, így kétséges volt, tud-e maradni a Népkertben. Mint a jelek mutatják, maradt – amint azt Egri Gergely csapatmenedzser az Észak-Magyarországnak elmondta –, további egy hónapig, utána dől el véglegesen a sorsa. A Maciknál csütörtökön estére vártak egy másik kanadai jégkorongozót is, a 26 éves hátvédet, Dave Cowant, aki már szerződést is kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!