Sport

2012.11.11. 18:48

MVSC: zsinórban a hatodik vereség

A női röplabda NB I 10. fordulójában vasárnap hazai környezetben játszott az MVSC.

A női röplabda NB I 10. fordulójában vasárnap hazai környezetben játszott az MVSC.Az Aluprof-TF-Budapestet fogadta bajnoki meccsen a hét utolsó napján a miskolci vasutas gárda, és nem ígérkezett könnyűnek számukra ez a csata, illetve az, hogy a fővárosiak elleni párharc során kimásszanak a gödörből, és megszakítsák hetek óta tartó vereségi sorozatukat.

A találkozó elején úgy tűnt lehet erre esélyük, hiszen az első percekben együtt haladt a két csapat (5-5), és ha a hazaiknak nem lett volna három rossz nyitásuk, akkor még jobban állhattak volna. De volt, és bizonyára ez is közrejátszott abban, hogy elbizonytalanodtak, így az első technikai időnél a vendégek álltak jobban (5-8). Aztán amikor a pauza után visszajöttek a csapatok a pályára, mindketten ott folytatták, ahol abbahagyták, így hamar jött a hazai időkérés (7-12). De ez sem segített sokat, a hazai sáncról rendre rossz helyre csorogtak le a labdák, és a nem túl nehéz szituációk is gondot okoztak a hazaiak többségének (10-16). A főiskolások gyakran ejtették a labdát a sánc mögé, és nyitásban is jobbak voltak, így nem is volt kérdéses, hogy ezt a szettet ők nyerik, 16-23-nál a hazai időkérés hiábavalónak tűnt.

Csere-bere

A második játszma elején az erőtől és önbizalomtól duzzadó fővárosiak kétséget sem hagytak afelől, hogy jobbak (2-8), a hitehagyott, esetlen hazai csapat összeállításába ekkor erősen belenyúlt Toma edző. Négy kezdőjátékosát, Rédeit, Sitkeyt, Szajkót és Szabó B-t hívta le pihenni, és az utánpótlás játékosokat, Kiss E.-t, Radomszkit, Szilvásit, Sivákot küldte be. Ebben az összetételben sem volt rosszabb a Miskolc, egy ideig tudták tartani a nyolc pont körüli különbséget Toma edző időkérése után (5-13) a fővárosiak alapcsapatával. Persze a játékrész végére azért kijött a két összetétel közötti különbség, de ennek nem volt jelentősége, lévén ez a játszma már az elején elment.

A harmadik játékrész elején sem tért vissza az MVSC-be Rédei és Szabó B., viszont a Kiss V., Szilvási, Szajkó, Kovács E., Sitkey, Csarkó, és a liberó Nagy Zs. alkotta összetételben képes volt tartani a lépést a hazai csapat a fővárosiakkal (3-3, 7-7, 9-9). Aztán Szabó B. is visszatért, és beállta után jó sáncáról szerzett újabb pontot a hazai gárda. Ez már sok volt a vendégek mesterének, aki időt kért (12-9). A vasutas fiatalok ekkora már kikoptak a pályáról, de az általuk adott tartás, lendület vitte a hazaiakat, egészen 14-11-ig. Ekkor viszont összekapta magát a vendég együttes, és hiába kért időt egálnál Toma edző, a technikai időnél már a TF állt jobban (14-16). Mivel a folytatásban is keményen gyilkolászták a hazai térfélre a labdát a budapestiek, az ütőerőnek köszönhetően úgy elhúztak, hogy a Vasút elveszítette korábbi lélektani pluszát (17-22), nem is volt kérdéses, hogy lesz-e negyedik szett.

Az MVSC 63 perc alatt kapott ki, és ezzel zsinórban a hatodik vereségét szenvedte el.

Röplabda: jegyzőkönyv

Albrecht-Miskolci VSC-MVSI – Aluprof-TF-Budapest 0:3 (-16, -13, -20)

Miskolc, 150 néző. V.: Szabó P., Éva.

Albrecht-Miskolci VSC-MVSI: Szabó B., Szajkó, Kovács E., Rédei, Csarkó, Sitkey. Csere: Nagy Zs. (liberó), Kiss V., RADOMSZKI, SIVÁK, Szivási, Kiss E. Edző: Toma Sándor.

Aluprof-TF-Budapest: TÓTHNÉ, Fritz, LAKATOS, ANTAL, Hornok, ERDŐS. Csere: Kötél (liberó), Gyenge. Edző: Hollósy Ferenc.

Toma Sándor: – Az első szettben nagyon nehézkesen játszottunk, nem sikerült átesni a holtponton. A második játszmában a cserékkel próbáltuk tartani a lépést, de a juniorok még nincsenek olyan állapotban, hogy ezt meg tudják oldani. A harmadik szettben valamennyit már játszott a csapat, de ellenfelünk szétütötte a blokkunkat.

Hollósy Ferenc: – Nagyon értékesnek tartom a megszerzett három pontot, mert a Miskolc korábban már bizonyította, hogy bárkire veszélyes lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!