Sport

2012.11.30. 22:19

Miskolci Jegesmedvék: Csak a büntetők döntöttek Csíkszeredán

A Jegesmedvék pontot szereztek a hazai pálya minden előnyét élvező Csíkszereda ellen.

A Jegesmedvék pontot szereztek a hazai pálya minden előnyét élvező Csíkszereda ellen.A mérkőzést remekül kezdték a miskolciak, hiszen már a 3. percben megszerezték a vezetést. Popovics oldalról váratlanul lövésre szánta el magát, és a korong a meglepett Kozuch mellett vágódott a kapuba (0-1). Két perc múlva ismét a vendégek örülhettek. Sijka jó koronggal szolgálta ki Czubat, aki elhúzta a korongot Kozuch mellett és az üres kapuba lőtt (0-2). A 8. percben kettős előnybe került a Csíkszereda, de nem tudták kihasználni, sőt kis híján Nagy Krisztián lőtt gólt egy kontra végén. A Jegesmedvék jól védekeztek, és volt alkalmuk az emberhátrányos védekezést gyakorolni, hiszen a sárga-feketéket öt kiállítással büntették a román bírók, a hazaiakat eggyel sem, pedig lett volna rá ok. A 15. percben Szőcs maradt egyedül a támadó harmad közepén, és a kapu mellől visszapasszolt korongot kapásból vágta a hálóba (1-2).

Csak vendégkiállítás

A második harmadban egy alaposan felpörgetett Csíkszereda lépett jégre, sorra alakították ki a helyzeteiket, de Budai remekül védett, és a szerencse sem pártolt el tőle. A 10. percben Bíró már mellette is elhúzta a korongot, de végül a kapuvasra emelt. A kiállítások terén továbbra is maradt a feltűnően egyoldalú bíráskodás, hiszen a második játékrész végére 7 miskolci büntetésre egyetlen egy hazai sem jutott. Két perccel a harmad vége előtt hatalmas tűzijáték alakult ki Kozuch kapuja előtt, de a miskolciak egyetlen kísérlete sem jutott át a gólvonalon.

Mihály büntetője döntött

A harmadik harmad egy újabb, immár a nyolcadik Maci-kiállítással kezdődött, de ezt sikerült kivédekezni. Egyenlő létszámban a Jegesmedvék támadni is tudtak, de Nagy Gergő és Miskolczi lövését is védte Kozuch. Öt perccel a meccs vége előtt Mihály nem túl erős lövése balszerencsésen becsúszott Budai lábai között a kapuba (2-2). A harmad további részében már nem esett több gól, így következett a hosszabbítás. Habár mindkét csapatnak voltak helyzetei, az állás már nem változott, így a döntés a büntetőkre maradt. A Macik kezdték a szétlövést, de Tóth kísérletét védte Kozuch. Moldován belőtte, akárcsak Czuba, Hurtaj viszont mellé emelt. Nagy Gergő a kapusba lőtt, Novak pedig mellé bombázott. Mihály a felső sarokba húzta a korong, Dubek sajnos kihagyta, így a plusz egy pontot a hazaiak könyvelhették el.

A Jegesmedvék nagyon jól küzdöttek, de – hogy nagyon finoman fogalmazzunk – sajnos nem bírták el, hogy szinte egy teljes harmadot emberhátrányban kellett játszaniuk, ők pedig szinte nem jutottak előnyhöz. Folytatás vasárnap Brassóban.

Jegyzőkönyv

HSC Csíkszereda - Miskolci Jegesmedvék 3-2 bü. (1-2, 0-0, 1-0, 0-0, 1-0)

Csíkszeredai Jégcsarnok 600 néző, v: Gergely, Mathe, Keresztes, Feher 

HSC Csíkszereda: Kozuch – Adorján, Molnár, Bors, Góga, Flinta, Kósa, Mihály, Péter, Moldován, Szőcs, Novak, Papp, Hurtaj, Bíró O., Bíró T., Ruczuj(k). Edző: Timo Lahtinen.

 

Miskolci Jegesmedvék: Budai K. – Gőz, Szirányi, Popovics, Nagy K.,Szilágyi, Láda, Ritó, Tóth, Smith, Dubek, Hegyi, Cowan, Fodor, Atkinson, Czuba, Miskolczi, Orosz, Rafaj, Sijka, Nagy G., Gyenes (k). Edző: Tim Kehler.

Gól: Szőcs, Mihály(2) ill. Popovics, Czuba

Kiállítás: 4 perc illetve 18 perc

Tim Kehler: - Nagyon jó meccset játszottunk a Csíkszeredával. Remekül kezdtünk, gyorsan elhúztunk. A második harmad csalódás volt számomra, akkor a Csíkszereda fölénk kerekedett, de Budai elképesztően védett. A harmadik játékrészben ismét jobban játszottunk, de egy ilyen szoros mérkőzésen egy hiba is sokba kerül. Nagyon sok kiállítást kaptunk, de ezeket kivételesen jól védekeztük ki. A szétlövés mindig szerencse kérdése, a múltkor megnyertük, most elveszítettük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!