Sport

2012.11.27. 21:38

Magyar Kupa: DVTK vs. Bp. Honvéd - Nagy levegő és hadd szóljon!

A Budapest Honvéddal kupázik szerdán 18 órától a DVTK a Diósgyőri stadionban.

A Budapest Honvéddal kupázik szerdán 18 órától a DVTK a Diósgyőri stadionban.A nyolcaddöntő első meccsét 4-0-ra elveszítették a miskolci piros-fehérek, amely után Sisa Tibor vezetőedző felajánlotta lemondását – amit másnap elfogadott a klub vezetése. A kispadra Szentes Lázár szakmai igazgató ,,ugrott be”, aki bár élőben nem látta ezt a találkozót, megfigyelőin keresztül minden fontos információt megkapott. A szakvezető már bemutatkozó sajtótájékoztatóján érintette ezt a párharcot, a második összecsapást: ,,...egy Honvéd elleni 2-0-a nem érne semmit, 5-0-a viszont már igen...” – szóltak szavai múlt pénteken. Ez is mutatta, hogy a DVTK megpróbálja a lehetetlent, ledolgozni a jelentős hátrányt.

Töretlen harci kedv

De vajon miként lehet egy ilyen eredmény után pszichésen felhozni a játékosokat? – kérdeztük a kedd délutáni edzést követően Szentes Lázártól.

– Nem egyszerű ez játékosként és edzőként sem – mondta a szakmai igazgató. – Nagyon lényeges az egyéni ambíció, és a csapatszellem, hogy milyen a morál. Úgy érzem, Újpesten jól működött az egység, amit akartam látni a csapattól, azt láttam. Erre a töretlen harci kedvre és küzdőszellemre van szükség szerdán este is. Nyilván még erősebb lenne a hitünk, ha hamar gólt, vagy gólokat tudnánk szerezni.

Hátul, a védelemnek résen kell lennie, mert egy esetleges kapott találat... – vetettük közbe.

– Nem szabad csapatrészekre kihegyezni – reagált erre Szentes Lázár. – Kollektíven fel kell szabadítani a játékosokat, és majd ez megadja a lehetőségeket... vagy nem. Mikor lennék elégedett? Ezt majd megmutatja a játék alakulása. Az elégedettség nem annyira jó szó, hiszen az a száz százalék szinonimája, amely nincs. Majd menet közben meglátjuk...

Azt viszont már megláttuk, hogy a keddi gyakorlás végén a keret tagjai három csoportban gyakorolták a 11-eseket, igencsak pozitív hangulatban.

– Evidencia, hogy mindenre fel kell készülnünk. Vennünk kell egy nagy levegőt, aztán hadd szóljon... – adta meg a vezérfonalat Szentes Lázár, akitől még azt is megkérdeztük, hogy milyen Honvédra számít? – Az ő szemszögükből négy-nulláról beszélünk, így egy erős vegyes csapatra, nem az NB II-es keretre. Ha azzal jönnek, akkor...

Elővigyázatosságból

A Diósgyőrnél a múltkori kupameccsen kiállított Jeff Silva eltiltott, Csirszki az utánpótlás válogatottnál van, Fernando, Elek és Bacsa sérült, de Rudolf sem került be a Honvéd elleni keretbe. Ezzel kapcsolatban Szentes Lázár elmondta, elővigyázatosságból pihen a válogatott támadó. ,,Vasárnap, szerda, szombat... Egy játékos a meccset követő második napon van mélyponton, s a harmadikon rárakni egy mérkőzést, csak felesleges rizikó lenne...” – fogalmazott a szakmai igazgató, aki így Tajti, Rybansky, Nagy T., Gal, Rakovic, Eperjesi, Hanek, Gohér, Vadász, Vági, Takács, Abdouraman, Gallardo, Luque, Gosztonyi, Bogáti, Tisza és Seydi közül választja ki a pályára lépő tizenegyet.

ÉM-MI


A múlt heti súlyos, 4-0-ás vereség után visszavághat a DVTK a Bp. Honvédnak a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján. A mérkőzésről élőben tudósítunk szerdán 18 órától a Borsod Online-on. Ön mit tippel a meccsre?

Egervári Sándor szövetségi kapitány kijelölte a ligaválogatott Egyiptomba utazó 22 fős keretét, amelynek tagja Bacsa Patrik, Elek Ákos és Rudolf Gergely is.

A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőinek visszavágói közül kedden és szerdán hét mérkőzést játszanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!