Sport

2012.11.20. 17:50

Magyar Kupa: Bp. Honvéd vs. DVTK - Nincs ideje a múltba révedni Sisa Tibornak

Szerdán 18 órától a Bozsik-stadionban játssza az MK-nyolcaddöntő első meccsét a DVTK.

Szerdán 18 órától a Bozsik-stadionban játssza az MK-nyolcaddöntő első meccsét a DVTK.A piros-fehérek eddig két összecsapást vívtak a 2012/2013-as Magyar Kupa-sorozatban, előbb Orosházán nyertek 7-0-ra, majd pedig Velencén 3-0-ra. Vagyis, ha kissé sarkítani akarunk, azt is mondhatjuk: a Diósgyőr csak bemelegített a folytatásra, most következik az első igazi feladat.

– Ez azért ennél összetettebb dolog – csatlakozott a gondolatmenethez Sisa Tibor, a DVTK vezetőedzője. – Mi vettük eddig az akadályokat, de azért volt pár elsőosztályú együttes, melyeknek nem sikerült ez az úgymond bemelegítés, kiestek alacsonyabb osztályú ellenfelükkel szemben.

Szép eredmény lenne

A kispestiek – nemzetközi kupaszereplésük miatt – idáig egy alkalommal léptek pályára az MK-ban, az előző fordulóban 4-1-re győztek a Pécsi VSK vendégeként.

– Nehéz riválist kaptunk, de ők is – folytatta Sisa Tibor. – Most már két találkozót kell jól lehozni ahhoz, hogy továbbjussunk, természetesen azt szeretnénk, ha a párharc végén mi lennénk a nyolcban, ami szerintem szép eredmény lenne. A keretünk nem túl bő, Pápán is összeszedtek páran kisebb-nagyobb sérülést, így nem nagyon van lehetőségünk arra, hogy forgassuk a csapatot, kihagyjunk olyanokat, akik rendelkezésre állnak.

Ténylegesen akkor

Ha már Honvéd és Sisa Tibor. 2009-ben éppen a nógrádi mester irányítása mellett nyertek kupát a fővárosiak. Erre azért jó visszagondolni, nem? – kérdeztük a már miskolci szakvezetőtől.

– A Honvéddal van egy második helyem is, illetve a Kaposvárral egyszer bejutottunk a négy közé – egészítette ki a listát Sisa Tibor. – Most, a napi munkák mellett nincs időm arra, hogy a múltba révedjek, nem ezen jár az agyam, viszont ha akad némi időm a pihenésre, akkor elő-előveszem a papírjaimat, a naplómat, az ereklyéimet, ez utóbbit egyébként gyűjtöm. A Magyar Kupának, akárcsak egy a bajnoki címnek, mindig nagy jelentősége van, komoly szerepet tölt be egy csapat életében, hiszen ez által kijuthat a nemzetközi színtérre. Fel lehet állítani különböző teóriákat azzal kapcsolatban, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki a döntőig is eljusson, a legfontosabb talán az: itt fokozottan érvényes az, hogy egy játékos ténylegesen azon az egy meccsen, vagy most már kettőn, nyújtsa a legtöbbet, valósítsa meg az elvártakat a pályán.

A Bozsik-stadion vendégszektorába 1400 forintba kerül a belépőjegy. A visszavágót november 28-án, szerdán 18 órától rendezik az Andrássy úton.

ÉM-MI


A Honvéd elleni keret

  • Kapusok: Tajti Norbert, Ambrusics Róbert.
  • Mezőnyjátékosok: Bacsa Patrik, Csirszki Martin, Elek Ákos, Fernandez, Fernando, Igor Gal, Francisco Gallardo, Gohér Gergő, Gosztonyi András, Michal Hanek, Savo Rakovic, Rudolf Gergely, Silva, Jeff, Takács Péter, Tisza Tibor, Vadász Viktor, Vági András.

  • A labdarúgó Magyar Kupában a legjobb 8 közé jutásért a Kispesten vendégszerepel a Diósgyőri VTK. A kupacsata első mérkőzéséről élőben tudósítunk a Borsod Online-on szerdán 18 órától. Ön mit tippel a mérkőzésre?

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!