Sport

2012.11.17. 20:03

Könnyed sikerrel hangoltak a Kecskemét meccsre

A férfi röplabda NB I 10. fordulójában szombaton este a DEAC vendége volt a VRC.

A férfi röplabda NB I 10. fordulójában szombaton este a DEAC vendége volt a VRC.A Debreceni EAC – Vegyész RC-Kazincbarcika férfi röplabda bajnoki nem ígérkezett túl izgalmas mérkőzésnek: a két csapatnak fordított párosításban, még a bajnoki rajton lejátszott meccse egy órán belül ért véget, három szettben. Az azóta eltelt másfél hónapban néhány személyi változás ugyan történt a csapatoknál, de annyi azért nem, hogy attól lehessen tartani, más eredmény születik, és hogy játszmát veszít a Vegyész.

A szombati első szett elején váltott vezetéssel érkeztek el a csapatok az első technikai időig, majd amikor nem sokkal később Vegyész időkérés következett, három ponttal megugrottak a barcikaiak, és ezt a fórt a második technikai időig őrizték (13-16). Ebben az újabb szünetben sikerült felpörgetnie csapatát Dudás Andrásnak, a VRC röpisei innentől kezdve úgy játszottak, hogy kétséget sem hagytak ellenfelükben afelől, hogy nincsenek belük egy súlycsoportban. Ez pedig azt eredményezte, hogy a szett végéig hátralévő időben a Debrecen erejéből már csak két egységre futotta.

Ez a fajta különbség a második játszma elején elkényelmesítette a Vegyész játékosait, főleg nyitásfogadásban voltak figyelmetlenek, ez pedig azt is magával hozta, hogy nem tudták a támadásikat kellőképpen felépíteni. Emiatt ellépni nem tudott a VRC, igaz, ellenfelét sem engedte el (16-16). Aztán a második technikai idő itt is ,,csodát tett”, összekapták magukat Toronyaiék és ahogy ez első szett végén, így most is állva hagyták ellenfelüket.

A harmadik játszma elején nem követte el ugyanazt a hibát a VRC, mint korábban. Ott folytatták, ahol az előző szett végén abbahagyták, így az első technikai időnél remekül álltak (1-8). Aztán a folytatásban ugyan be-becsúszott egy-két hiba, picit lazábban vették a már megnyertnek tűnő meccset, így a derekasan küzdő egyetemistáknak sikerült valamennyire felzárkózniuk, de összességében nem forgott veszélyben a győzelem. Viszont az is biztos, hogy az egy hét múlva sorra kerülő, Kecskemét elleni hazai bajnokin ilyen hullámvölgyek nem fognak beleférni a Vegyész játékába.


JEGYZŐKÖNYV

Debreceni EAC – Vegyész RC-Kazincbarcika

0:3 (-15, -19, -17)

Debrecen, 100 néző. V.: Csizmarik, Bodrogi.

Debreceni EAC: Bakóczy, Tóth D., Halász, Hunyadvári, Gercsák, Béke. Csere: Mészáros (liberó), Kiss (liberó), Szabó, Bankó. Edző: Fodor Antal.

Vegyész RC-Kazincbarcika: Toronyai, Kovács, Gulyás, Árva, Bokor, Szabó. Csere: Dudás (liberó), Csizmadia, Balázs. Edző: Dudás András.

Fodor Antal: – Jobb csapattól kaptunk ki.

Dudás András: – A héten mutatott edzésforma alapján többet vártam a csapattól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!