Sport

2012.11.10. 14:22

DVTK vs. Pécs - Beleszürkültek a mezőnybe

Nézzük együtt, együtt nézzük: ezúttal Balázs Andrással követtük a DVTK meccsét.

Nézzük együtt, együtt nézzük: ezúttal Balázs Andrással követtük a DVTK meccsét.Ez alkalommal Balázs Andrást, a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Igazgatósága elnökét kértük meg arra, hogy nézze velünk a Diósgyőri VTK labdarúgócsapatának soros bajnokiját, a péntek esti, Pécs elleni mérkőzést.

– Abban reménykedtem, hogy egy győztes meccs után fogok tudni véleményt formálni, de sajnos ez nem jött össze, és ennek nem igazán örülök – kezdte Balázs András. – Ahogy azt előzetesen is vártam, a nagy küzdelem az megvolt, a játéknak a küzdőjellege domborodott ki, az egész meccs ideje alatt. A Pécs nagyon jól megszervezte a játékát, így a DVTK-nak a Kecskemét elleni produkciójából nem sok minden köszönt vissza ezen az estén. Az első félidő szinte eseménytelen volt, elvétve kerültek helyzetbe a csapatok.

A hiányérzetről

A megyei igazgatóság vezetését társadalmi munkában ellátó sportvezető, egykori edző arról is szót ejtett, hogy mit hiányolt ezen a mérkőzésen a DVTK-nál.

– Hiányérzetem ott van, hogy az úgynevezett minőségi labdarúgók nem tudtak kiemelkedni a mezőnyből, meglepő módon még a csapatjáték szintjén sem tudtak meghatározók lenni, legfeljebb az akarás dicsérhető náluk. Sajnálattal kell megfogalmazzam: a csapat szinte végig monoton volt, nem volt meg a kellő ritmus, sebesség, nem akadt vezéregyéniség a csapatban. Nem akarok senkit név szerint említeni, de én személy szerint többet vártam ezen a meccsen is a meghatározóként számon tartott labdarúgóktól, számomra érthetetlen, hogy így beleszürkültek a mezőnybe, egy év alatt szinte észrevétlenekké váltak.

Igazságos eredmény

Balázs András szerint a döntetlen eredmény igazságos, és a sportvezetőnek a gólokról is volt véleménye.

– A pécsiek gólja nem egy felépített támadásból született, hanem abból, hogy a védelem óriási hibát követett el – jegyezte meg az elnök. – Hátul, középen, egy rosszul végrehajtott felszabadító rúgás, és ezzel összefüggésben a védők további helyezkedési hibáiból kapta a gólt a csapat. Tulajdonképpen ezután élénkült fel a Diósgyőr játéka, jó lett volna, ha az első perctől így játszottak volna. Ennek az erőfeszítésnek a végén meg lett az eredménye, legalább az egyik pontot sikerült itthon tartani. Még annyit a meccsről, örülök annak, hogy Rudolf bemutatkozott. Az pár perc alatt kiderült róla, hogy jóban van a labdával, remélhetőleg erőben is utoléri magát hamarosan, és játékminőségének javulása gólokban is megmutatkozik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!