Sport

2012.10.07. 20:35

,,Szürkék” voltak a Macik

Tizenkettedik mérkőzését játszotta a jégkorong Mol Ligában vasárnap este a Miskolci Jegesmedvék együttese.

Tizenkettedik mérkőzését játszotta a jégkorong Mol Ligában vasárnap este a Miskolci Jegesmedvék együttese.A két együttes hagyományosan nagy csatát vív egymással és összecsapásaikon általában szoros eredmények születtek. A kezdés előtt fél órával rögtönzött esélylatolgatásunkra a két gárda szakmai stábjának tagjai most is az eddigiekhez hasonló kimenetelű meccsre számítottak. A 2. percben a jó formában lévő Miskolczi tört ki a baloldalon, már csak Kozuch eszén kellett volna túljárnia, de a kapus résen volt és emelését kitornászta. A másik oldalon Péter L. került kecsegtető helyzetbe a 7. percben, tenyeressel nagy bombát küldött a kapura, Budai K. azonban igazolta klasszisát. Pozíciójátékkal telt az idő, a kapuk ritkán kerültek veszélybe és lövést is kevesebbet láttunk a megszokottól. A 10. percben a ,,semmiből” született meg a hazaiak vezető gólja, amelyet Dubek két méterről jegyzett (1-0). A 14. percben szinte a vendégek kapuvonalán csordogált a játékszer, amelyhez azonban a lefogott hazai csatárok nem tudtak hozzáférni, így a védőknek nagy nehézségek árán sikerült menteniük. A 17. perc hozta meg a romániai együttes egyenlítő gólját: Hurtaj eszmélt a tumultusban a leggyorsabban és közelről a ketrecbe passzolt (1-1). Az első szünet előtt több, mint egy percig kettős emberelőnyben járathatták a korongot a csíkiek, de nem tudtak élni lehetőségükkel.

Emberelőnyből

A második húsz percet öt a négy ellen kezdték a vendégek, mert a Macik egyszerre több játékost küldtek a jégre. Az áthúzódó büntetést kihasználva Novak az elfekvő Budai K. fölött emelte a korongot a hálóba (1-2). Később negyedik kisbüntetésüket is megkapták a sárga-feketék, de ezt ki tudták bekkelni. A 32.percben kettős emberelőnybe kerültek Nagy G.-ék, akik nagy luxust engedtek meg maguknak azzal, hogy ,,elfelejtettek” egyenlíteni. A 38. percben ritkán látható okot talált a vezetőbíró arra, hogy Salugának kisbüntetést adjon: ,,kitalálta”, hogy a csatát színészkedett… A Kehler-gárda nem tudott felpörögni, elmaradt korábban nyújtott jó teljesítményétől. A Jegesmedvék abban bízhattak a záró harmadban, hogy a HSC elfárad: a hazaiak ugyanis négy sort neveztek a találkozóra, szemben a HSC három ötösfogatával.

Saluga visszahozta…

Az utolsó felvonás elején a Macik mindent egy lapra feltéve támadtak, közben pedig bekapták harmadik góljukat. A 45. percben Tranca egy kipattanó korongot könnyűszerrel helyezett a kapuba (1-3). A miskolciak nem adták fel, a 47. percben Saluga révén szépítettek, így a hajrára maradt esélyük arra, hogy akár fordítsanak. Az 51. percben emberelőnybe kerültek, Saluga pedig nem sokat ,,vacakolt”, gyorsan a kapu bal oldalába bombázott (3-3). Izgalmas volt a hajrá: a vendégek Nagy G. gáncsolása miatt emberelőnybe kerültek, ezt Molnár Sz. kihasználta (3-4). Dulakodásokkal, hazai fegyelmikkel és csíkszeredai kettős emberelőnnyel ért véget a mérkőzés. ÉM-KT

Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék – HSC Csíkszereda (romániai) 3-4 (1-1, 0-1, 2-2)

Miskolc, 1000 néző. V.: Kovács B., Hszonits, Vas, Juhász G.

 Miskolci Jegesmedvék: Budai K. – Láda B., Hegyi Á., Czuba (1), Nagy G., SALUGA 2 (1) – Szirányi, Atkinson (1), Wéber, DUBEK 1 (1), FODOR (2) – Gőz, Bobcek, Popovics, Szilágyi, Sijka – Budai R., Orosz, Miskolczi, Ritó, Nagy K., Gyenes (kapus). Vezetőedző: Tim Kehler.

HSC Csíkszereda: KOZUCH – Góga (1), Papp Sz., Mihály E. (1), NOVAK 1 (2), HURTAJ 1 (1) – Kósa, Molnár Sz. 1, Bíró, Becze, Tranca 1– Péter L., Molnár Zsombor, Molnár Zsolt, Moldován, Szőcs – Bálint A., Ruczuj (kapus). Vezetőedző: Timo Lahtinen.

Kiállítások: 23 perc plusz végleges fegyelmi (Bobcek), pusz végleges kiállítás (Nagy G.), ill. 10 perc.

Tim Kehler: - Ha a 3. harmadban egyenlő létszámban játszhattunk volna, megnyerjük a mérkőzést. Sajnos azonban az érzelmek felülkerekedtek, fegyelmezetlenek lettünk és a túl sok büntetés miatt kikaptunk. Nagyon nagyon szerencsés volt a Csíkszereda.

Timo Lahtinen: - Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, mert túlságosan tiszteltük a Miskolcot. Aztán lépésről lépésre javult a teljesítményünk és nagy küzdelemben nyertünk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!