Sport

2012.09.14. 10:00

Vénusz: Megvédenék a bajnoki címet

Vasárnap 16 órától az MVFC elleni hazai meccsel elkezdi a pontvadászatot a DVTK-Vénusz-Szabadidőközpont.

Vasárnap 16 órától az MVFC elleni hazai meccsel elkezdi a pontvadászatot a DVTK-Vénusz-Szabadidőközpont.

A hét végén elindul a 2012/2013-as NB I-es női futsalbajnokság küzdelemsorozata. Az előző szezon bajnoka, a DVTK-Vénusz-Szabadidőközpont a berettyóújfaluiakkal találkozik a városi sportcsarnokban. Mit hozott, ha hozott egyáltalán az aranyérem? – kérdeztük elöljáróban dr. Juhász Viktor klubelnöktől.

– Nagyobb ismertséget a városban, az emberek körében és nagyobb publicitást a sajtóban. Ma már ha meglátják a lányokat az utcán, akkor nagyon gyakran leszólítják őket és erre lehet alapozni. Egy folyamatnak még csak az elején tartunk, remélem, előbb-utóbb profitálhatunk belőle, akár anyagi értelemben is. Hogy jobb-e most ,,vénuszosnak” lenni, mint akár három éve? Igen, hiszen az adódó problémáinkat könnyebben, gyorsabban meg tudjuk oldani, nagyobb a fogadókészség, akár a városról beszélünk, akár a sportközpontról.

Hat éves kortól

Amikor június 4-én hajnalban több tucat szurkoló ünnepelte a gárdát a sportcsarnok előtt mire gondolt, hogyan tovább? – szólt az újabb kérdés dr. Juhász Viktornak.

– Igazából abban a pillanatban még nem foglalkoztam a jövővel, inkább azzal, hogy következik legalább egy hónapnyi megérdemelt pihenés a lányok számára. Közösen elutaztunk Görögországba, túlzás nélkül mondhatom, nagyon jól sikerült az a kis nyaralás. Aztán természetesen hozzáfogtunk kitalálni azt a szerkezetet, modellt, hogy miként tudnánk minden korosztályban csapatot összeállítani, kezdve a legalján, 6 éves kortól. Itt is előjön az ismertség, mert egyre több lány jelentkezik nálunk. Őket továbbra is várjuk hétfőn 16, csütörtökön pedig 18.30-tól.

A klubelnök az újdonságok között megemlítette azt is, hogy a szurkolókat – szponzornak köszönhetően – tombolával várják, melyen ajándékokat nyerhetnek (belépőt a továbbiakban sem szednek).

Kiegyensúlyozott mezőny

A Vénusz ,,sikerkovácsa” Sárréti Géza edző, aki a nyitányt így vezette fel:

– Ott folytatjuk, ahol kora nyáron abbahagytuk... Szerencsére a keret összes tagja maradt, emellett alulról építkezünk. A társaság négy éve dolgozik velem, így szakmai értelemben szükség van az edzésgyakorlatok változtatására, hogy a lányok számára ne váljon unalmassá, monotonná sem a tréning, sem maga a futsal. Az újítás abban is jelentkezik, hogy beneveztünk a nagypályás Magyar Kupára, hiszen több olyan játékosunk is van, aki nagypályázott és válogatott is volt.

A szakvezetőtől megkérdeztük még: az előző évi bajnoki cím említését mennyire használja eszközként?

– Annyira, hogy érezze mindenki: szereztünk egy rangot, ők is és a klub is – hangsúlyozta Sárréti Géza. – Ez a tény tartást kell hogy adjon a gárdának, és biztatást, ösztönzést a fiataloknak. A tavalyi tízzel ellentétben idén nyolc csapat indul a bajnokságban, de átrendeződtek a keretek, nagyon kiegyensúlyozott, erősebb lett a mezőny. Nehezebb dolgunk lesz, mert készülni fognak ránk, de mi más lehetne a célunk, minthogy ismét bajnokok legyünk.

ÉM-MI

 A DVTK-Vénusz-Szabadidőközpont kerete

Kapusok: Nagy Tünde, Almási Ildikó, Papp Gyöngyvér.

Mezőnyjátékosok: Csepregi Gabriella, Váradi Cintia, Újvári Krisztina, Bernáth Csilla, Garadnai Erika, Szőke Zsuzsanna, Ivanics Anita, Rondzik Júlia, Teodoru Bianka, Mikó Vivien, Lenkey Barbara, Miliczki Noémi, Boros Kinga, Fekete Annamária.

A keret tagja Kovács Aliz is, aki a nyáron keresztszalag-pótláson esett át. Jelenleg úszik, gyógytornára jár, hétfőtől pedig kocoghat. A szakvezetés számításai szerint akár még ebben az évben újra pályára léphet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!