Sport

2012.09.02. 14:08

Kiss Pál Tamás hét helyet javítva a top10-ben zárta a spái hétvégét

Hazánk egyedüli GP3-as futamgyőztese, Kiss Pál Tamás vasárnap reggel új lapot nyitott a füzetben, és a GP3 második spái futamán egy emlékezetes teljesítménnyel lendült túl a hétvége korábbi részében tapasztalt nehézségein. A magyar pilóta küzdött, harcolt, támadott, védekezett, bajnoki éllovast előzött, és hét helyet javítva rajtpozícióján a top10-ben zárta a belga hétvégét.

Hazánk egyedüli GP3-as futamgyőztese, Kiss Pál Tamás vasárnap reggel új lapot nyitott a füzetben, és a GP3 második spái futamán egy emlékezetes teljesítménnyel lendült túl a hétvége korábbi részében tapasztalt nehézségein. A magyar pilóta küzdött, harcolt, támadott, védekezett, bajnoki éllovast előzött, és hét helyet javítva rajtpozícióján a top10-ben zárta a belga hétvégét.A rendkívül csalódást keltő szombati nap után vélhetõen kevesen gondolták volna, hogy pozitív módon zárul majd a spa-francorchampsi hétvége Kiss Pál Tamás számára, ám a magyar pilóta vasárnap reggel ismételten bebizonyította, hogy ha a technika is úgy akarja, akkor bárhol és bármikor, bárki ellen képes felvenni a versenyt.

Az Atech CRS GP pilótája ihletett formában versenyezte végig a második spái futamot, alig volt olyan köre, amiben ne elõzött volna legalább egyet, és végül hét helyet javítva rajtpozíciójához képest a 10. helyen zárta a versenyt. Előtte azonban még a pályán maga mögé utasította a bajnoki cím fő várományosát, a pontverseny éllovasát, Mitch Evanst is, a végén pedig a brit Formula-1-es legenda, Martin Brundle fiának, Alexnek a támadásait verte vissza tanári módon.

Így történt, hogy Tamás ugyan pontok nélkül (a második futamokon csak az elsõ nyolcnak osztanak pontokat), de emelt fõvel és egy pozitív monzai szezonzáró reményével távozhatott a legendás belgiumi pályáról. "Örülök, hogy a végére sikerült valamit megmutatni magunkból és a valós tudásunkból, mert már itt volt az ideje. Szerencsére a csapatnak sikerült életet lehelnie az autóba, rengeteg alkatrészt kicseréltünk és a motort is újra megnézettük, ami hál Istennek meghozta a várt javulást. Így a mai futamon már tudtam szélárnyékot fogni, támadni és élvezni a versenyzést, úgyhogy örülök, hogy végül pozitív módon zárult ez a hétvége" – sóhajtott fel megkönnyebbülten a pilóta.

Majd az igazság kedvéért hozzátette: "De ez ilyenkor azért mindig kétélű dolog. Persze, egyrészről örülök, hogy fel tudtam jönni, másrészrõl viszont, ha egész hétvégén ilyen jól megy az autó, akkor úgy gondolom, hogy a dobogós helyezésekért harcolhattam volna. A sportban persze nincs "ha", itt csak tények vannak, és tény, hogy most a 10. helyen végeztem. Remélem, Monzában hasonlóan jó lesz az autó, mint most a második futamon volt, és akkor pozitív módon zárulhat számomra ez az évad. Jó kis futam volt ez tényleg, nagyon élveztem mindenegyes kört, és egy percig sem unatkoztam, remélem, a szurkolók sem. Ezúton is köszönöm mindenkinek a hétvégi buzdítást, jólesett, hogy a nehézségek ellenére is ilyen sokan k itartottak mellettem" – mondta el végül Kiss Pál Tamás, akinek sok ideje nem lesz most pihenni, hiszen a 2012-es GP3-as szezon utolsó fordulóját jövő hétvégén rendezik az olaszországi Monzában.

Borbás Bálint - P1race.com

Fotó: Paolo Pellegrini

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!