Sport

2012.09.08. 22:49

Kiss Pál Tamás a pontszerzés ellenére is rendkívül csalódott

A GP3 egyedüli magyar versenyzője, Kiss Pál Tamás szombat délután újabb kiváló felzárkózást mutatott be a 2012-es szezon utolsó előtti, monzai futamán, hiszen a tízhelyes rajtbüntetése miatt csak a 16. helyről rajtolva a leintésig a 9. helyre kapaszkodott fel, és így két ponttal gazdagodott. A célja viszont a top8 volt, így az elért eredményt nem tudja pozitívan értékelni.

A GP3 egyedüli magyar versenyzője, Kiss Pál Tamás szombat délután újabb kiváló felzárkózást mutatott be a 2012-es szezon utolsó előtti, monzai futamán, hiszen a tízhelyes rajtbüntetése miatt csak a 16. helyről rajtolva a leintésig a 9. helyre kapaszkodott fel, és így két ponttal gazdagodott. A célja viszont a top8 volt, így az elért eredményt nem tudja pozitívan értékelni."Ha az ember nem éri el a célját, akkor csalódott. Persze örülök a két pontnak, mert így legalább megmutattam a versenybíráknak, hogy a tízhelyes rajtbüntetés ellenére is képes vagyok a pontszerzésre, de õszintén szólva ez nem az az eredmény, amirõl álmodtam. Közel voltam a top8-hoz, ami úgy érzem, elérhetõ is lett volna számomra, de én mégis lemaradtam róla, ezért most rendkívül csalódott vagyok" – szólalt meg a maximalista a pilótában.

"Elkeserítõ volt az egész futam, nem erre számítottam, és jó, ha 40-50 százalékban sikerült megvalósítanom azt, amit elterveztem. Már a rajt után rossz szituációba keveredtem, leszorítottak a pályáról és az elsõ kör végén annyira hátra kerültem, hogy hirtelen nem is tudtam, hol vagyok. Aztán innen elkezdtem építkezni, és a verseny elsõ felében többeket is sikerült megelõznöm, majd magam mögött hagynom, de utána valahogy elfogyott az erõ, és onnantól kezdve már végig csak az adok-kapok ment a többiekkel" – elevenítette fel az igencsak eseménydús futam történéseit Tamás.

"Körülbelül féltávnál egy ötfõs boly végén találtam magam, de miután nagyon gyorsan utolértem õket, arra számítottam, hogy ezt a vonatot is ugyanúgy átlépem majd, mint elõtte a többieket. Õszintén szólva nem is tud om, hogy miért nem sikerült ez, volt olyan pilóta, akit kétszer is megelõztem, de mindkétszer vissza tudott elõzni. Igazából az volt a probléma, hogy hiába ment el valaki mellett az ember, utána ott voltak elõtte még hárman, akik szintén oda-vissza elõzték egymást, így a hátul levõnek mindig lehetõsége volt visszatámadni" – ecsetelte az Atech CRS GP pilótája.

"Ráadásul, nagyon észnél kellett lennem, hogy elkerüljem az ütközéseket, mert Buller és Stöckinger is több hibát elkövetett a közvetlen közelemben, Suranovics pedig egész egyszerûen kétszer is letorpedózott volna, ha nem figyelek jobban. Ettõl függetlenül mérges vagyok magamra, hogy nem sikerült ennél elõrébb végeznem, és ezúton is elnézést kérek a szurkolóimtól. A top8 volt a célom, és ezt nem sikerült teljesítenem. Vasárnap a 9. helyrõl próbálok majd tovább támadni, és igyekszem kiélvezni azt a néhány kört, ami ebbõl a szezonból még hátravan" – mondta el végül Kiss Pál Tamás.

Az idei GP3-as szezon utolsó futamát vasárnap reggel 9 órás kezdettel rendezik Monzában. A versenyt az Eurosport élõben közvetíti.

- Borbás Bálint - P1race.com | Fotó: Paolo Pellegrini -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!