Sport

2012.08.25. 16:26

Nagy változások az STC-nél

Sárospatak - Szinte „ismeretlen” játékosokkal állt ki a sárospataki csapat a hétközi, megyei I. osztályú mérkőzésen.

Sárospatak - Szinte „ismeretlen” játékosokkal állt ki a sárospataki csapat a hétközi, megyei I. osztályú mérkőzésen.A szerdai, Szikszó-Tomor-Lak elleni hazai szezonnyitó bajnoki összecsapást 4-3-ra elveszítette a Sárospataki TC gárdája, amelyben csupán egy olyan futballista volt, aki az előző szezonban az NB III Tisza csoportjától búcsúzó együttes keretében helyet kapott. A megyei fociberkekben járatosak Zsófi Józsefet is hiába keresték az „edzői rovatban”, ott ugyanis már Vachter Tamás neve szerepelt.

Tovább kell csinálni

– A kiesést követően gyakorlatilag lemondott a teljes stáb, a játékosok eligazoltak, még az utolsó pillanatban is négyen – mondta az Észak-Magyarországnak Kovács Gábor, az STC szakosztályvezetője. – Ketten maradtak a régiek közül: a kapus, Nagy István, ő védett szerdán, valamint a középpályásunk, Kovács Szabolcs, aki nem volt edzésben, így nem tudott pályára lépni a Tomor-Lak ellen. Voltak különböző gondok, problémák, de én úgy gondoltam: bármilyen is a helyzet, tovább kell csinálni, és leadtuk a nevezést a megyei I-re. Több tucatnyi utánpótlás korú játékosunk van, semmiképpen sem szerettük volna, ha ez elvész, meg aztán azt sem, ha kihasználatlanul hagyjuk azon lehetőségeket, amit pályázatok nyújtanak.

A bennmaradás a cél

Kovács Gábor megosztotta lapunkkal azt is: első körben nem sikerült megegyezni Vachter Tamással, hogy legyen a Stécé edzője, majd egy debreceni kötődésű szakemberrel tárgyalt, akit magánélete Zemplénbe „sodort” – ő azonban visszaköltözött a Hajdúságba, így másodszor is Vachter Tamással beszélgetett, és ezen egyeztetés már eredményesen zárult.

– Nincsenek, nem lehetnek nagy terveink a 2012/2013-as szezonra – folytatta a szakosztályvezető. – Azt gondolom, ha ez a megfiatalított csapat elérné a bennmaradást a megyei I-ben, azzal már nagyon elégedettek lennénk. Pénzügyi értelemben véve is szűken vagyunk, az önkormányzattól csak arra az összegre számíthatunk, amely még erre a naptári évre részünkre megmaradt, s az nem sok. Ezúton is szeretném megköszönni azoknak a támogatást, akik a kialakult szituációban is mellettünk, az STC mellett vannak.

Amatőr módon

A változással kapcsolatban megkerestük Zsófi Józsefet, a patakiak előző trénerét, aki – másodszor – öt és fél évadon keresztül dolgozott a Bodrog-parti alakulatnál:

– Még véget sem ért a bajnokság, már jeleztem a vezetőknek, hogy próbáljanak új edző után nézni, mert megnövekedett munkahelyi elfoglaltságaim, illetve a folyamatosan rendezetlen körülmények miatt nem tudom vállalni a folytatást. Azt gondolom, az elmúlt öt és fél évben szép eredményeket értünk el, és az NB III-as részvételünket is nagy fegyverténynek tartom, annak ellenére, hogy felkértek bennünket rá, és annak ellenére is, hogy kiestünk. Mert amatőr módon versenyeztünk, profik ellen, olyan játékosokkal, akiknek a becsületén nem eshet csorba, tették a dolgukat, holott az ígéretek nem váltak valóra. A holtidényben voltak felkéréseim, de jelenleg nem kívánok részt venni a futballban. Talán később, viszont őszinte szurkolója leszek ennek a fiatal pataki társaságnak.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!