Sport

2012.08.17. 19:42

Haladás vs. DVTK - A veretlen vasiak vendégeként

Miskolc - Szombaton délután erős próbatétel vár a DVTK-ra, a Haladás vendégeként játszanak bajnokit.

Miskolc - Szombaton délután erős próbatétel vár a DVTK-ra, a Haladás vendégeként játszanak bajnokit.A labdarúgó NB I 4. fordulójában szombaton 14 órától Haladás Sopron Bank – Diósgyőri VTK meccset rendeznek Szombathelyen. Az ellenfél finom szólva is erős, hiszen amióta az előző évad tavaszi szezonja előtt Artner Tamás átvetette a csapat irányítását, csupán kétszer kapott ki a Haladás (még tavasszal Pápán 1-0-ra, Debrecenben pedig 2-0-ra). A legutóbbi bajnoki idény végére – a korábban a kiesés elől menekülő vasiak – középcsapattá váltak (8. helyen zártak), a mostani évadban pedig az Eger hazai, a Siófok idegenbeli legyőzése mellett Győrből hoztak el egy pontot.

– Nagyon jó formában lévő csapat ellen játszunk, a Haladásnak a Siófokon szerzett háromgólos sikere is mutatja ezt – mondta Sisa Tibor, a DVTK szakvezetője. – Egységes, szervezett, évek óta együtt játszó, eredményes csapat a szombathelyi, náluk nyerni senki számára nem egyszerű feladat. Tudatosan építkeznek évek óta, lépésről, lépésre, és most már ott tartanak, hogy 1-1 jó minőségi játékos megszerzésével nagyot tudnak javulni. És, akkor még nem is szóltam arról, hogy az utánpótlásműhelyük, az akadémiájuk a legjobbak között van az országban és folyamatosan adják fel a nagycsapathoz a fiatal tehetségeket.

A sajátjairól

Sisa Tibor az ellenfél dicsérete után, saját csapatáról, érdeklődésünkre a következőket mondta:

– Már azt hittük, hogy túl vagyunk a betegség, sérülés okozta hullámon, de kiderült, hogy nincs ekkora szerencsénk. A korábbi maródiak, Sekour és Takács P. mellé feliratkozott Rakovic is, akinek a combjában a belső szalag húzódott meg. Ezen kívül voltak még apróbb problémáink hét közben, 1-2 labdarúgónk különböző okok miatt maradt távolt néhány tréningtől. Mindezekkel együtt azért bízom abban, hogy amit elterveztünk annak lesz látszatja, nem csak a pályán, hanem ponttermésben is.


Sisa Tibor az esetleges erősítésekről

Sisa Tibort arról is megkérdeztük, hogy számít-e még arra, hogy a szurkolói berkekben egyre gyakrabban emlegetett kettős, akikben az a közös, hogy mindketten a Videoton FC labdarúgói, nevezetesen a baloldali védő Jeff Silva és a csatár Milan Peric a közeljövőben a DVTK játékosa lehet.

– Név nélkül mondom, mert tényleg nem az a fontos, hogy X vagy Y esetleg a DVTK játékosa lenne, lehetne, hanem az, hogy örülnék, ha még egy minőséget képviselő védő és egy támadó érkezne, és velük bővülne a keret. Mert a bajnoki-, Ligakupa és Magyar Kupa mérkőzéseken a helytállás miatt nem mindegy, hogy mennyien vagyunk, és hogy milyen az összetétel – válaszolta a vezetőedző.


A DVTK vrtható kezdőcsapata

A Diósgyőri VTK várható kezdőcsapata: Rybansky – Vági, Gal, Hanek, Gohér – Elek Á., Abdouraman – Gosztonyi, Fernando, Luque – Seydi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!