Sport

2012.08.31. 08:21

Férfi kosár Eb-selejtező - Kétpontos vereség az ukránoktól

Pécs, 2012. augusztus 30., csütörtök (MTI) - A magyar férfi kosárlabda-válogatott 78-76-ra kikapott az ukrán csapattól Pécsen, az Európa-bajnoki selejtezősorozat csütörtöki mérkőzésén.

Pécs, 2012. augusztus 30., csütörtök (MTI) - A magyar férfi kosárlabda-válogatott 78-76-ra kikapott az ukrán csapattól Pécsen, az Európa-bajnoki selejtezősorozat csütörtöki mérkőzésén.

Rátgéber László együttese szoros mérkőzést játszott a vendégekkel, akik a végjátékig megőrizték korán szerzett előnyüket. A legeredményesebb magyar játékos a 19 pontos Obie Trotter lett.

A magyarok szerdán az osztrákok vendégeként lépnek pályára.

Eredmény, C csoport, 5. forduló:

Magyarország-Ukrajna 76-78 (15-18, 15-19, 21-20, 25-21)

------------------------------------------------------

A legjobb magyar dobók: Trotter 19, Hanga 15, Lóránt 12

A selejtezőben négy mérkőzés után 2/2-es győzelem/vereség-mérleggel álló magyarok - akik a két csapat első összecsapásán, augusztus 15-én Dnyipropetrovszkban 77-71-es vereséget szenvedtek - kicsit álmosan kezdtek, így a vendégek hamar előnybe kerültek. Az ukránok aztán igazán a második negyedben léptek el, így a nagyszünetre hétpontosra duzzadt az előnyük.

A fordulást követően kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, a magyar csapat nem tudott jelentősen faragni a hátrányából. A negyedik negyedet két hárompontossal kezdték a vendégek, s ekkor úgy tűnt, eldőlt a csata. Hangáék ugyanakkor nagy hajrába kezdtek és egy perccel a vége előtt két pontra feljöttek. A végén a magyaroknak már szabálytalankodniuk kellett, a büntetőzést pedig jól bírták az ukránok, és ezzel megnyerték az összecsapást.

A 2/3-as mérlegnél tartó magyarok szerdán az osztrákok vendégei lesznek. A csoportok első két helyezettje, illetve a négy legjobb harmadik vehet részt a 2013-as szlovéniai kontinenstornán.

Az Eb-selejtezők további programja:

szeptember 5.: Ausztria-Magyarország, Schwechat 20:20 ó

szeptember 8.: Magyarország-Horvátország, Szombathely 19 ó

szeptember 11.: Ciprus-Magyarország, Nicosia 18 ó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!