Sport

2012.08.30. 12:42

Egy kis esőre lenne szüksége Kiss Pál Tamásnak

Az idei utolsó előtti verseny következik a GP3 Seriesben, a miskolci Kiss Pál Tamás részvételével.

Az idei utolsó előtti verseny következik a GP3 Seriesben, a miskolci Kiss Pál Tamás részvételével.Már csak két verseny van hátra a GP3 Series sorozatból, amelyben a miskolci Kiss Pál Tamás is érdekelt. Az Atceh CRS GP pilótája ezen a hét végén Belgiumban, a legendás Spa-Francorchamps pályán küzdhet a pontokért. A Belga Nagydíj az utolsó előtti verseny, a 2012-es versenynaptárban, a sorozat utolsó megméretése pedig a jövő hét végi, olaszországi, monzai megméretés lesz.

Öt hetes szünet után

Öt hetes szünet után, a Hungaroringen megrendezett verseny után folytatódik a GP3, amely nem a legjobban sikerült Kiss Pál Tamás számára, hiszen hazai pályán nem jött össze a pontszerzés.

– A hungaroringi verseny történéseit már lezártam magamban, és most már csak az előttem álló feladatokra koncentrálok – jelentette ki a miskolci pilóta. – Szeretném szépen befejezni ezt a szezont, és a hátralevő két hétvégén örömből autózni, a monacói teljesítményemhez hasonló módon. Az összetettben reálisan nézve már a top5 is nagyon távolinak tűnik, úgyhogy mindenféle teher nélkül, bravúrra éhesen autózhatok ezen a hét végén.

Az idén eddig megrendezett hat verseny 12 futamén összesen 36 pontot gyűjtött Kiss Pál Tamás, és ezzel jelenleg a 12. helyen áll. Monacóban és Valenciában sikerült az első futamokon pontokat szereznie, illetve a Hungaroringen megrendezett verseny előtt, a németországi Hockenheimben, előbb a hatodik, majd a negyedik helyen fejezte be a körözést.

Különbségek

Az egyéni ponttáblázat jól mutatja, hogy milyen különbségek vannak az egyes istállókba tartozók között, hiszen a legjobb 16 pontszerző közül 11-en négy csapatból vannak a jegyzett pilóták között. Az Arden, a Lotus, a Carlin mindhárom autóversenyzője tagja ennek a mezőnynek, míg a Jenser két pilótával képviselteti magát ebben a társaságban. Kiss Pál Tamás, az Atech kormányosként férkőzött be ebben a mezőnybe, viszont klubtársai közül az argentin Regalia és az amerikai Ringel még nem tudott egyetlen pontot sem szerezni az idén. Az Atech mérnökei persze folyamatosan dolgoznak azon, hogy a közelítsenek a műszaki paraméterek terén az előttük álló istállókhoz, és ezen az ügyön dolgoztak az elmúlt hetekben is.

– A motorerő ügyében a nyári szünetben is folyamatosan konzultáltam a csapattal, de igazából csak a pénteki szabadedzésen fog kiderülni, hogy lett-e bármi javulás az eddigiekhez képest – jegyezte meg Kiss Pál Tamás. – Ha nem, és nem lesz eső, akkor nagyon nehéz dolgunk lesz ezen a hétvégén, hiszen Spában a hosszú egyenesek és a szintkülönbségek miatt rengeteget számít a motorerő.

A miskolci versenyző nem véletlenül említette az esőt, hiszen ilyen időjárási körülmények között jobban megmutatkozik a versenyzők vezetési képessége, és ilyenkor általában jobb eredményeket ér Kiss Pál Tamás.

– Vizes pályán általában kiegyenlítődnek az erőviszonyok, úgyhogy most különösen nem bánnám, ha esős futamaink lennének – mondta az Atech versenyzője. – Őszintén szólva én annak örülnék a legjobban, ha egész hétvégén át esne Spában. Számunkra most ez lenne a legmegnyugtatóbb, mert tudjuk, hogy esőben bármire képesek lehetünk.

ÉM-BCS

 GP3 hétvégi program

Péntek, 8.30: szabadedzés

Szombat, 9.45: időmérő edzés

Szombat, 17.20: 1. futam

Vasárnap, 9.25: 2. futam 

A GP3 Series pontversenyének állása két versennyel a befejezés előtt (katt a képre):

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!